FC Dinamo a remizat, 0-0, cu ACS Poli Timişoara şi rămâne în afara play-off-ului

FC Dinamo a remizat, 0-0, cu ACS Poli Timişoara şi rămâne în afara play-off-ului

Imagine de arhivă

FC Dinamo a terminat la egalitate, scor 0-0, partida disputată, luni, în deplasare, cu ACS Poli Timişoara, ultimul meci al etapei a XXII-a şi din 2017, din Liga I. Echipa dinamovistă rămâne pe locul 7 în clasament, în afara poziţiilor de play-off (primele 6).

Ştiri pe aceeaşi temă

În minutul 89, Salomao (FC Dinamo) a fost eliminat, după ce a primit al doilea cartonaş galben, pentru că a ţinut de tricou un adversar. Salomao primise în mintul 82 primul cartonaş galebn, pentru faulturi repetate.

Antrenorul ACS Poli Timişoara, Ionuţ Popa, a declara, că el le acordă nota 10 jucătorilor săi la istorie şi 8 la fotbal, pentru partida cu formaţia "alb-roşie".

"Din ultimele şapte partide jucate, am pierdut un singur meci, la Cluj, se ştie în ce condiţii şi vreau să-i felicit pe jucători. Dar vreau să vin cu două amănunte, înainte de fotbal. Pentru că sunt amănunte care pe mine m-au încântat. Am avut în această săptămână două şedinţe împreună cu jucătorii şi antrenorii, teoretice. Una vizând revoluţia de acum 28 de ani, ca temă, şi a doua despre viaţa şi moartea Regelui Mihai. Jucătorii mei s-au prezentat execelent din punct de vedere istoric şi vreau să-i felicit. Pe lângă faptul că s-au antrenat, am avut şi două lecţii, ca la şcoală, 50 de minute, în care jucătorii au dat nişte răspunsuri exacte. Din punct de vedere al cunoştinţelor istorice le dau nota 10 jucătorilor, iar astăzi 8. Eu îmi dau un 5, ca un student rebel, să trec examenul", a declarat Popa, la Digi Sport.

El regretă faptul că nu a putut participa la înmormântarea Regelui Mihai: "Îmi exprim dragoseta faţă de toţi bucureştenii, de toţi cei care au participat la înmormântarea Regelui Mihai. Mie îmi pare foarte rău că nu am reuşit să particip. Tatăl meu l-a cunoscut foarte bine. Eu m-am născut în spatele castelului de la Săvârşin, i-am cunsocut în 2001 pe rege şi pe regină şi îmi pare foarte rău că a plecat dintre noi un om extraordinar. Toată echipa mea a suferit acest moment."

Despre meciul cu Dinamo, Popa a afirmat că i-au plăcut de la oaspeţi trei jucători şi de la Poli a remarcat toată echipa.

"Am dominat jocul, pe un teren foarte greu, desfundat, au depus eforturi extraordinare şi cred că tuturor celor prezenţi le-a plăcut jocul. Mie îmi pare rău că atitudinea arătată astăzi nu s-a manifestat şi în alte jocuri, echipa ar fi fost în altă poziţie. Dinamo este o echipă cu jucători valoroşi, mi-au plăcut astăzi în special Mahlangu, Katsikas şi Hanca, foarte mult mi-au plăcut de la ei, iar de la noi întrega echipă. Valentin Creţu este o poveste tristă, nu mai vreau să vorbesc, el are probleme familiale. Poate sunt eu mai dur şi nu l-am înţeles şi l-am învoit. Dacă a avut probleme familiale, îi doresc numai bine. El a trimis o hârtie la club să se învoiască până pe data de 18. Probabil căd e mâine vine, dar de mâine noi luăm vacanţă. Acest an îl împărţim în două: în prima parte, sezonul trecut, am obţinut rezultate neaşteptat de bune şi partea a doua, în care am aşteptat să vină rezultatele bune, dar uneori nu au fost", a precizat tehnicianul. 

Antrenorul FC Dinamo, Vasile Miriuţă, a precizat că Dinamo va transfera cinci jucători în pauza de iarnă.

"Am avut trei ocazii uriaşe şi trebuia să marcăm. La un meci ca ăsta, pe un teren aşa de greu, la prima sau a doua ocazie trebuie să marchezi. Am avut multe ocazii dar nu am marcat din păcate. Un 0-0 pe un teren unde se câştigă greu. Felicit Timişoara, au avut şi ei atitudine, şi noi, dar trebuia să câştigăm la ocaziile pe care le-am avut. Mă gândeam că batem dintr-o fază fixă, dar uite că am avut trei ocazii unu contra unu cu portarul şi nu am marcat. Cei care intrat astăzi (n.r. - în locul fotbaliştilor suspendaţi) părerea mea e că au jucat bine. Eu zic că ieşim în vacanţa asta cu capul sus, mai ales după ultimele cinci, şase jocuri, în care am făcut puncte multe. Într-adevăr suntem la egalitate cu Viitorul, la un punct de Botoşani, mai sunt patru jocuri, dar nu sunt toate grele numai pentru noi, ci şi pentru adversarii noştri. Avem aproape o lună şi jumătate să ne pregătim şi să devenim mai puternici şi să ne calificăm. Nascimento nu e bine cu genunchiul, a primit o lovitură, şchioapătă, îl doare, dar sperăm să-şi revină până în primăvară. I-am prezentat patronului o listă cu cinci jucători, toţi români, din Liga I, eu sper să-i aducem. Dacă o să-i aducem pe aceşti jucători pe care mi-i doresc, sigur vom fi acolo (n.r. - în play-off). Vacanţă liniştită nu va fi, nici dacă băteam astăzi nu aş fi avut, pentru că aştepţi să vezi ce se întâmplă cu transferurile. Nu ştiu dacă Nemec va rămâne la Dinamo. Eu îmi doresc să rămână", a declarat Miriuţă, la Digi Sport.

Au evoluat echipele:

ACS Poli Timişoara: Straton - Străuţ, Melinte, Şeroni, Ciucur - Artean, Vaşvari - A. Munteanu, Doman (Haruţ '74), Bîrnoi (M. Croitoru '82) - Drăghici (Abraw '86). Antrenor: Ionuţ Popa;

FC Dinamo: Penedo - Dudea, Marici, Katsikas, Oliva - Mahlangu, Nascimento (Corbu '24) - Hanca, Rivaldinho (Bokila '57), Salomao - Nemec (R. Moldoveanu '80). Antrenor: Vasile Miriuţă.

Cartonaşe galbene: A. Munteanu '9, Drăghici '49 / Salomao '82, '89, Corbu 90+4;

Cartonaş roşu: Salomao '89.

Arbitri: Adrian Cojocaru - Ciprian Danşa, Gabriel Stroe - Marian Balaci.

Observatori: Ioan Onicaş, Romulus Gabor.

Liga I se va relua la 3 februarie 2018, cu etapa a XXIII-a.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: