FC Barcelona, ameninţată de gruparea islamistă Hamas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamas ameninţă FC Barcelona. FOTO
Hamas ameninţă FC Barcelona. FOTO

Invitaţia adresată soldatului israelian Gilad Shalit la El Clasico de către FC Barcelona a stârnit nemulţumirea mişcării islamiste Hamas, care cere anularea acesteia.

După ce presa a scris despre clubul catalan că i-a oferit posibilitatea soldatului israelian Gilad Shalit să asiste la El Clasico ca oaspete de onoare, mişcarea islamistă Hamas şi-a exprimat dezaprobarea faţă de această iniţiativă şi a ameninţat clubul Barcelona să retragă invitaţia.

„Lansăm un apel tuturor mass-media musulmane, arabe şi palestiniene să nu transmită acest meci în cazul în care clubul menţine invitaţia“, a fost declaraţia unui purtător de cuvânt al organizaţiei, Sami Abu Zuhri.

„Invitaţia adresată de FC Barcelona criminalului Shalit pentru a aduce un omagiu reprezintă o ofensă la adresa sentimentelor poporului palestinian, arabilor şi musulmanilor, deoarece Shalit este un soldat israelian care se afla în interiorul unui tanc ce participa la uciderea civililor palestinieni atunci când a fost capturat de rezistenţa palestiniană, în iunie 2006“, a completat acesta.

Gilad Shalit este un soldat care a fost maltratat în închisoare de adepţii mişcării Hamas şi eliberat în urmă cu un an, în schimbul a 1.027 deţinuţi palestinieni în închisorile israeliene.

În urmă cu o săptămână, FC Barcelona i-a lansat invitaţia lui Shalit de a asista la El Clasico de pe 7 octombrie în calitate de oaspete special, fiind recunoscut ca suporter al catalanilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite