Fără pauză de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Piloţii români Doru Sechelariu şi Mihai Marinescu au testat de zor în luna decembrie în încercarea de a se pregăti pentru 2010. Sechelariu a încheiat pregătirile din acest an la Barcelona, în Spania, cu cei mai buni timpi, iar Marinescu s-a aflat la Portimao, în Portugalia.

În încercarea de a găsi drumul potrivit pentru a-şi îndeplini visul, acela de a pilota în Formula 1, Doru Sechelariu şi Mihai Marinescu au continuat testele până în apropierea sărbătorilor de iarnă. Ambii piloţi sunt în căutarea unor echipe pentru sezonul următor, Doru Sechelariu în GP 3, iar Mihai Marinescu în Formula 2, ambele rampe de lansare către Marele Circ.

În ultima perioadă, Sechelariu a efectuat o serie de teste cu trei dintre cele mai bune echipe din GP3: Mucke Motorsport (la Hockenheim - Germania), Tech 1 (Nogaro - Franţa) şi Jenzer Motorsport (Portimao - Portugalia si Barcelona - Spania).

Chiar dacă nu a putut testa în condiţii asemănătoare curselor de anul viitor, deoarece maşinile din GP3 vor fi puse la dispoziţia echipelor abia în a doua jumătate a lunii ianuarie 2010, pilotul băcăuan a avut pe mână monoposturi asemănătoare, cum ar fi cele de Formula Master.

Sechelariu ar putea pilota pentru Tech 1

Doru Sechelariu (foto) s-a descurcat excelent pe circuitul de la Barcelona, acolo unde săptămâna trecută a obţinut cel mai bun timp pe un tur de pistă, cu 50 de sutimi în faţa norvegianului Pal Varhaug, un obisnuit al Formulei Master. Pilotul nordic a încheiat campionatul din acest an pe locul al cincilea şi a reuşit câteva podiumuri, iar cu un sezon înainte a devenit campion al Italiei în Formula Renault 2000.

image

Pentru băcăuan urmează o perioadă de recuperare după efortul depus pâna acum, iar la jumătatea lunii ianuarie acesta va relua pregătirile. Cel mai probabil el va pilota un monopost din GP 3, alături de echipa cu care va concura în viitorul campionat, posibil Tech 1, care este campioană mondială în Formula Renault 3,5.

Mihai Marinescu va ataca noul sezon cel mai probabil la volanul unui monopost din Formula 2. O competitie renăscută la dorinţa FIA în acest sezon, Formula 2 are scopul de a oferi o rampă de lansare către Formula 1.

Monoposturile sunt construite de echipa Williams din F1 iar motoarele sunt furnizate de constructorul german Audi. Marinescu s-a aflat în competiţie la Portimao cu fiii a doi foşti piloţi de Formula 1, Joylon Palmer, băiatul lui Jonathnan Palmer şi Alex Brundle, băiatul lui Martin Brundle. Românul a ocupat doar locul 12 pe circuitul portughez însă la o diferenţă de doar şapte zecimi de secundă faţă de liderul Joylon Palmer.

Rezultatul poate fi considerat pozitiv având în vedere că majoritatea piloţilor prezenţi aveau experienţă deja pe monoposturile de Formula 2, o competiţie unde mulţi dintre cei prezenţi au concurat anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite