Familia Penescu: „Nu vindem echipa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi grupul PIC e aproape de faliment, familia Penescu spune că nu renunţă la FC Argeş. Acţionarii PIC, grup care a finalizat anul trecut cu datorii de peste 90 de milioane de euro, au cerut săptămâna trecută intrarea în insolvenţă

Grupul PIC a închis în cursul acestui an trei dintre cele cinci magazine pe care le deţinea (Brăila, Oradea şi Călăraşi) şi a mai rămas cu doar 1.500 din cei peste 3.800 de angajati pe care îi avea la finele anului precedent. Recent, acţionariatul PIC a decis intrarea în insolvenţă, după ce vânzările realizate de reţeaua de hipermarketuri a grupului au continuat să scadă, generând o creştere a datoriilor către cei aproximativ 400 de furnizori.

„Am vrut să vindem, să închiriem, am luat în calcul orice pentru a obţine lichidităţi, dar nu s-a putut. Încercăm în continuare să vindem o parte din magazine", a explicat Ilie Penescu pentru „Ziarul Financiar".

În aceste condiţii, au reînceput să circule zvonuri potrivit cărora familia Penescu pare tot mai dispusă să renunţe la FC Argeş, în ciuda faptului că elevii lui Ionuţ Badea sunt lideri în seria a II-a din eşalonul secund.

Contactat de „Adevărul", Andrei Penescu susţine că niciodată nu s-a pus în discuţie o asemenea ipoteză: „Sub nicio formă nu vindem echipa. Vă spun eu că alte cluburi au avut probleme mult mai serioase, doar că noi am fost foarte expuşi în această perioadă.

Jucătorii şi-au primit recent drepturile financiare restante, mai există doar o întârziere de şase zile la ultimul salariu. Dacă tata ar fi fost liber, sunt convins că niciun fotbalist nu şi-ar fi depus memoriu".

Gigi Becali, dator pentru Cristi Tănase

Andrei Penescu ne-a dezvăluit şi faptul că patronul Stelei îi mai datorează încă bani din transferul lui Cristi Tănase. „Domnul Becali a rămas restant cu o rată de 500.000 de euro, însă suntem înţelegători, pentru că această criză financiară ne-a afectat pe toţi", a declarat băiatul lui Cornel Penescu. Steaua a achiziţionat în vară 50% din drepturile federative ale internaţionalului în vârstă de 22 de ani pentru 1,8 milioane de euro. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite