Falimentul Rapidului bulversează din nou Liga I. Urmează un nou scenariu de coşmar pentru competiţie internă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis ca Rapid să intre în faliment iar acest lucru ridică probleme majore în desfăşurarea viitorului campionat.

Urmează un scenariu de coşmar pentru LPF, pe care "Adevărul "îl prezintă aici:

Întrucât decizia nu este definitivă, FRF nu poate exclude în acest moment Rapidul din fotbalul românesc. Motivarea decizie Tribunalului durează în mod normal 15-20 de zile, iar Rapid trebuie să aştepte Apelul. E practic imnposibil ca o decizie definitivă să se dea până la începerea noului sezon, care e programată pe 15 iulie. Şi care, conform regulamentului, ar trebui să înceapă cu Rapid în Liga I. Totodată, giuleştenii ar trebui să primească şi prima tranşă din banii de pe drepturile tv, în jur de 300.000 de euro. Numai că, şansele Rapidului de a scăpa de faliment sunt foarte mici, existând datorii mari şi există pericolul iminent ca după ce decizia de faliment să fie definitivă, LPF să fie nevoită să scoată Rapidul din campionat chiar în mijlocul sezonului.

Există şi varianta inversă. Ca LPF să nu mai primească Rapidul în Liga I, iar giuleştenii să facă rost de nişte bani şi să scape la Apel de faliment. Caz în care va urma un proces cu Liga Profesionistă, în care Rapid va revendica locul din Liga I, pe care şi l-a câştigat în urma promovorii.

Oricum ar fi, LPF în principal, pentru că ei organizează Liga I, are de luat o decizie extrem de delicată, pentru că dacă nu va mai fi Rapid cine va juca în Liga I? ACS Poli, care a terminat pe ultimul loc retrogradabil, UTA Bătrâna Doamnă, care a pierdut meciul de baraj sau Dunărea Călăraşi, care a terminat pe locul doi în Seria I?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite