F1: FIA a amendat şi descalificat USF1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USF1 a abandonat Formula 1 fără să ruleze niciun kilometru
USF1 a abandonat Formula 1 fără să ruleze niciun kilometru

Federaţia Internaţională de Automobilism a amendat echipa americană de Formula 1 USF1 şi a exclus-o din orice competiţie patronată de forul internaţional, informează autosport.com. Măsura a fost luată drept pedeapsă pentru că americanii nu s-au mai înscris în sezonul 2010 al Marelui Circ.

Cei de la USF1 ar fi trebuit să fie cea de-a patra nouă echipă din acest sezon, alături de Lotus, Virgin şi HRT, dar cu doar puţin timp înainte de debutul sezonului au anunţat că nu vor mai participa, lăsând astfel descoperite două locuri pe grila de start.

Americanii au solicitat FIA o amânare a intrării lor în F1 însă forul internaţional nu a fost de acord. Consiliul Mondial al Motorsportului a luat ieri decizia de a pedepsi echipa. „Deşi bine intenţionaţi, au dovedit un management financiar dezastruos şi au subestimat termenul limită la care trebuia prezentat monopostul. Este de neacceptat că FIA nu a fost anunţată decât cu trei săptămâni înainte de startul noului sezon de absenţa echipei de la primul Mare Premiu, cel din Bahrain", se arată într-un comunicat FIA.

Amenda primită de americani este de 309.000 de euro, echivalentul taxei de înscriere pentru sezonul 2010. Echipa USF1 a fost desfiinţată, bunurile rămase fiind vândute recent la o licitaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite