Extaz, pasiune şi mândrie. Imagini de la calificarea istorică a României în semifinala Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a obţinut  calificarea în semifinalele Fed Cup după ce a câştigat meciul decisiv de dublu împotriva Cehiei şi scorul final a devenit 3-2 la general. Tricolorele vor întâlni Franţa în penultima fază a competiţiei

România este pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei, după ediţia din 1973. Cuplul Irina Begu (locul 35 WTA la dublu) / Monica Niculescu (locul 51 WTA) a învins, duminică, perechea Katerina Siniakova (locul I WTA de dublu) / Barbora Krejcikova (locul 2 WTA), cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4, aducând punctul victoriei cu 3-2 în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia.

Karolina Pliskova, locul 5 WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, iar Simona Halep, locul 3 WTA, a trecut, cu scorul de 6-4, 6-0, de Katerina Siniakova, locul 44 WTA.

Duminică, Simona Halep a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, în al treilea meci al întâlnirii, iar Katerina Siniakova a întrecut-o pe Mihaela Buzărnescu, cu scorul de 6-4, 6-2.

Imagine indisponibilă

FOTO FOTO Twitter / @FedCup

Simona Halep a fost cel mai înfocat fan al tricolorelor din timpul meciului dintre Irina Begu / Monica Niculescu şi Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova. După partidă, Simona a spus despre cele două rămânce că „şi-au lăsat inima pe teren”.

Halep, în extaz: Mesajul Simonei după calificarea în semifinalele Fed Cup. Niculescu a dezvăluit cheia succesului

Imagine indisponibilă

FOTO WTA / Twitter

Imediat după meci, Monica Niculescu a spus că în momentele de teamă a reuşit să-şi recapete curajul cu ajutorul publicului. „Nu puteam fără ei”, a mărturisit aceasta.

Monica Niculescu: Mie mi s-a părut că am jucat grozav astăzi

Imagine indisponibilă

FOTO WTA / Twitter

Irina Begu a apreciat ajutorul „enorm” al lui Monicăi, care „a fost peste tot astăzi” şi că a început să se relaxeze abia din setul al doilea, când „mi-am spus că nu avem nimic de pierdut, doar de câştigat”.

Begu: Totul a fost posibil datorită Simonei

Imagine indisponibilă

FOTO Twitter / @FedCup

Aceasta este a doua oară în istorie când România reuşeşte să ajungă în semifinalele Fed Cup, la 46 de ani după ce Virginia Ruzici, Mariana Simionescu şi Judith Gohn erau eliminate de Africa de Sud.

Imagine indisponibilă

FOTO Twitter / @FedCup

Imediat după mingea care a scos din joc cea mai puternică echipă din lume, echipa românească a pornit o horă a bucuriei. „Am văzut în această seară cel mai bun meci al unui dublu feminin românesc din istorie”, a mărturisit la final Cristian Tudor Popescu la Digi24.

CTP: Rar am văzut două fiinţe omeneşti care să se completeze în acest fel, să fie la un moment dat o singură fiinţă

Imagine indisponibilă

FOTO Twitter / @FedCup

Câteva ore mai devreme, Simona Halep reuşea şă o învingă pe Karolina Pliskova într-un meci despre care campioana română a spus că „a semănat cu o finală de Grand Slam”. De asemenea, Simona a ţinut să menţioneze importanţa aportului fanilor la determinarea cu care joacă fiecare meci atunci când reprezintă România.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite