Extaz în Giuleşti: Rapid a promovat matematic în Liga I. Urmează agonia depunctării? De ce s-a ajuns aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapid e descrisă ca fiind „farmecul vieţii“, deoarece te duce de la agonie la extaz şi înapoi. Până şi promovarea echipei în Liga I arată exact această situaţie.

La 11 mai, Rapid cădea pe locul 2 în play-off-ul din B1, după un eşec usturător, 0-3 cu Dunărea Călăraşi, principala contracandidată la promovare. 

În plus, pe adresa clubului a sosit o decizie năucitoare: o penalizare de 6 puncte pentru o datorie neachitată către englezul de origine nigeriană, Rhema Obed. Acesta a evoluat 28 de minute pentru giuleşteni, în sezonul 2013-2014, după care a părăsit România, solicitându-şi, în mod repetat, restanţele financiare.

Patronul Valerii Moraru a făcut plata abia după ce a fost detonată „bomba“ cu depunctarea.

Aşteptând verdictul de la Zurich

Între timp, Rapid a revenit pe locul 1 în play-off-ul din B1, iar astăzi, profitând de pasul greşit făcut de Dunărea Călăraşi (învinsă, acasă, de Farul cu 3-2), şi-a asigurat matematic promovarea în primul eşalon. 

Elevii lui Dan Alexa s-au impus pe teren propriu, în faţa celor de la Academica Clinceni, scor 3-1 (Morar 43, 73, Kusnir 83 / L. Ganea 72). Cu o rundă înainte de terminarea play-off-ului, bucureştenii au cinci puncte peste Dunărea, distanţă irecuperabilă de gruparea din Călăraşi pe linie sportivă. 

Situaţia s-ar schimba însă dramatic, dacă FIFA ar menţine depunctarea giuleştenilor. În cazul unui verdict nefavorabil venit de la Zurich, Rapid ar cădea pe doi cu 37 de puncte, făcând rocadă cu Dunărea Călăraşi (38 de puncte).

Play-off-ul din B1 se va încheia la 28 mai, atunci când Rapid are meci, în deplasare, cu SC Bacău, în timp ce Dunărea Călăraşi va juca pe terenul celor de la Academica Clinceni. 

Suspansul se menţine în B2

În cealaltă serie, lupta pentru promovare se va decide în ultima rundă. În acest moment, Gaz Metan e lider cu 40 de puncte, fiind urmată de UTA (38 de puncte). Sâmbătă, 28 mai, ambele formaţii vor evolua în deplasare: medieşenii au meci la Mioveni, iar arădenii vor juca la Braşov.

Ocupanta locului 1 din fiecare play-off va ajunge direct în Liga I. Formaţiile care se vor clasa pe 2 vor juca un baraj între ele, iar câştigătoarea va mai disputa un play-off cu locul 6 din play-out-ul Ligii I, cel mai probabil, FC Voluntari. Trupa care se va impune în acest ultim baraj va juca în următorul sezon de Liga I.

Rapid în ultimele şase sezoane

Sezon             Ce a făcut

2010-2011     Locul 4 în Liga I

2011-2012     Locul 4 în Liga I

2012-2013     Locul 8 în Liga I: retrogradată de TAS

2013-2014     Locul 2 în play-off-ul B1: promovare

2014-2015     Locul 16 în Liga I: retrogradare

2015-2016     Locul 1 în play-off-ul B1: promovare

CITEŞTE ŞI:

*Promovarea Rapidului, comparată cu „câştigarea“ alegerilor de Geoană: anunţ înfiorător pentru fanii giuleştenilor

*Apar primele fisuri în bucuria Rapidului de după promovare: ce a spus patronul Moraru despre depunctarea FIFA

*Rapid, bucurie fără rost? Giuleştenii sunt avertizaţi că promovarea obţinută pe teren poate fi anulată de FIFA

*Rapid, în elita fotbalului românesc: Dinu Gheorghe a explicat ce şanse sunt ca echipa să fie depunctată de FIFA

*Rapid, promovare în sărăcie: omul care a adus victoria decisivă a fost la un pas să nu joace. Alexa a explicat de ce

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite