Explorări Baia Mare înfruntă puternica echipă rusă Belogorie Belgorod

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La 36 de ani, extrema Serghei Tetiukin este unul dintre veteranii echipei Belgorod * Foto: Reuters
La 36 de ani, extrema Serghei Tetiukin este unul dintre veteranii echipei Belgorod * Foto: Reuters

Ce confruntare îi aşteaptă pe voleibaliştii băimăreni în această după amiază! Adversari le vor fi în turul 1 al Cupei CEV ruşii de la Belogorie Belgorod, câştigători ai Ligii Campionilor în 2003 şi 2004. Disputa este programată de la ora 18.00, în Sala "Lascăr Pană", iar intrarea spectatorilor este liberă.

Antrenată de Ghenadi Şipulin şi Andrei Cinov, echipa rusă mai are în palmares Cupa CEV (2009), precum şi şapte titluri naţionale şi tot atâtea Cupe ale Rusiei. Din lotul lui Belgorod fac parte voleibalişti cunoscuţi, centrul Dimitri Muserski (23 de ani), extrema Dimitri Ilinik (24 de ani) şi universalul Maxim Zigalov (22 de ani) făcând parte din naţionala care a ocupat locul 4 la Campionatul European din septembrie trecut.

De remarcat că Igor Kolodinski, coordonatorul echipei din Belgorod, este şi un foarte bun jucător de volei pe plajă, el reprezentând Rusia la Jocurile Olimpice din 2008 la această variantă a sportului la fileul înalt. Cu 300.000 de euro câştigaţi în carieră, ridicătorul a stabilit în 2008, la un turneul din Italia, un record mondial la viteza balonul trimis din serviciu: 114 km/h.

De partea cealaltă, Explorări se bazează pe autohtonii Dan Borota (27 de ani), Ionuţ Cociş (21 de ani), Dragoş Răileanu (20 de ani) şi Robert Ţuţea (28 de ani).

Tot astăzi, de la 20.30, Dinamo va evolua în Franţa, împotriva lui Arago de Sete, iar duminică "U" Cluj va evolua în Belarus, cu Kommunalnik Grodno.

Program meciuri
Cupa CEV
Astăzi (marţi, 18 octombrie)
Ora 18.00:
Ştiinţa Explorări Baia Mare - Belogorie Belgorod (Rusia)
Ora 20.30: Arago de Sete (Franţa) - Dinamo Bucureşti

Challenge Cup - turul 1
Sâmbătă, 22 octombrie
Ora 17.00:
Kommunalnik Grodno (Belarus) - Universitatea Cluj

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite