Explicaţiile unei fotografii viralizate: McKayla Maroney, despre controversa de la victoria Sandrei Izbaşa, de la JO 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NBC dezvăluie cum a explicat gimnasta americană McKayla Maroney reacţia ciudată pe care a avut-o pe podium la capătul finalei olimpice de la sărituri, în 2012, la Londra, după ce tocmai fusese învinsă de Sandra Izbaşa.

Au trecut opt ani de la momentul în care Sandra Izbaşa a câştigat a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice. Concursul de sărituri de la Londra a rămas puternic întipărit în memoria fanilor sportului de pretutindeni după ce învinsa, americanca McKayla Maroney, a afişat mina unei tinere nemulţumite şi indiferentă la premiere. Acest moment imortalizat de fotografi a rupt tiparele obişnuite ale fair-play-ului sportiv din marile arene competiţionale, iar pozele s-au viralizat, reţelele de socializare fiind invadate de GIF-uri amuzante, cu tema: McKayla nu e impresionată.

Gimnasta americană a explicat momentul: „Îmi aduc aminte că am făcut acea faţă fix pentru două secunde! Dacă vă uitaţi la înregistrare, atât durează - fix două secunde. Şi îmi aduc aminte că m-am întrebat şi atunci - oare chiar am făcut faţa asta adineauri? E ceva natural, eu fac mereu aşa. Am poze cu mine de când eram mică şi reacţionam la fel. Am pe laptop o fotografie de când aveam 13 ani - exact la fel! Evident, sunt momente care îţi schimbă viaţa, iar finala aceea de la sărituri e cu singuranţă în fruntea listei. Eram tristă. Eram supărată şi nu eram impresionată!“.

McKayla a mai dezvăluit că nu a putut dormi cinci nopţi la rând după acea finală şi că în momentul în care a ajuns în satul olimpic tatăl ei îi trimitesese deja fotografiile prelucrate în Photoshop de la premiere apărute pe reţelele de socializare.

Americanca a transformat ulterior în brand personal acel incident. Când a fost invitată la Casa Albă, s-a fotografiat într-o ipostază similară alături de preşedintele Barack Obama.

McKayla

McKayla Maroney este una dintre sportivele care au dezvăluit recent că au fost abuzate de medicul Larray Nassar la loturile americane de gimnastică, în cel mai mare scandal de agresiune sexuală din acest sport.



 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite