Exerciţiu superb de imaginaţie: cum vor arăta antrenorii viitorului. Mutu, lângă Messi, Ronaldo şi Ibrahimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Ibrahimovici, Messi sau Totti ne încântă cu prestaţiile lor pe teren. Probabil, peste 15-20 de ani, ei îi vor ghida de pe margine pe urmaşii lor. Iar „rebelul“ Mutu, care visează să fie în lotul Euro 2016, ar putea face el selecţia pentru Euro 2036.

Vi-l imaginaţi pe excentricul Ibrahimovici cu costumul de antrenor pe el? Sau pe Cristiano Ronaldo, acest sex simbol al fotbalului de astăzi, cu părul uşor cărunt, dând indicaţii tactice de pe margine?

Exact asta au făcut cei de la Squawka Football, un site dedicat analizelor şi statisticilor. Graficienii au prelucrat în photoshop un set de imagini cu marii jucători ai lumii şi i-au transformat în antrenori ai viitorului. Iar rezultatele au fost spectaculoase şi au devenit viral pe internet! 

Fiecare fotbalist a fost „instalat“ la echipa unde a scris istorie. Astfel, Henry a devenit înlocuitorul lui Wenger la Arsenal în 2035, Ibrahimovici a fost trimis la Ajax, grupare la care a explodat, între 2001 şi 2004, Messi a devenit noul manager de la Barcelona în 2030, Sergio Ramos şi Cristiano Ronaldo au făcut cuplu pe banca Realului, iar Totti (39 de ani), care ia în calcul să joace încă două sezoane, nu putea prelua, în 2035, altă formaţie decât AS Roma, singura la care a jucat.

Graficianul „Adevărul“, Vali Ivan, a continuat jocul lansat de cei de la Squawka Football şi ni l-a desenat pe Adrian Mutu în postura de selecţioner al României în 2035. Adică aproape de momentul în care „Briliantul“ ar fi ocupat cu conturarea lotului cu care să meargă la Euro 2036. Asta dacă nu cumva drumul său spre banca naţionalei ar fi blocat de Victor Piţurcă, reinstalat, oare pentru a câta oară, la prima reprezentativă.

CR7 preferă să vândă chiloţi

Revenind la fotografiile prelucrate de Squawka Football, există o certitudine: poza cu Cristiano Ronaldo în costumul de antrenor va rămâne doar un produs photoshop. Ajuns la 30 de ani, starul portughez a mărturisit că ar vrea să joace încă zece ani, după care nu va lua în calcul o carieră de antrenor. „Prefer moda. Vreau să-mi dezvolt linia vestimentară şi să mă dedic afacerilor personale“, a declarat CR 7. 

Henry, varianta îmbunătăţită a lui Ilie

Nici Thierry Henry nu prea dă semne că ar vrea să-i ia locul mentorului său, Arsene Wenger, la Arsenal. Retras din activitatea de jucător, în decembrie 2014, fostul internaţional francez a preferat să analizeze munca antrenorilor decât să devină unul. Ca şi Ilie Dumitrescu, expert Digi Sport, Henry „diseacă“ tactica oamenilor de pe bancă, dar la Sky Sports. Iar analizele francezului sunt un pic mai bune şi fac mii de vizualizări şi pe Youtube.

VEZI CUM HENRY DESCIFREAZĂ TIKI-TAKA

Exerciţiu de imaginaţie acum, realitate peste ani

Se spune că marii jucători nu devin decât rareori şi mari antrenori. Există însă şi multe exemple care demontează această teorie. Barcelona are cea mai bună şcoală pentru a-şi transforma foştii fotbalişti emblematici în tehnicieni de clasă mondială. Josep Guardiola şi Luis Enrique sunt cele mai bune exemple în acest sens. Real Madrid încearcă să-şi copieze acum rivala, instalându-l de curând pe Zinedine Zidane pe bancă. Laurent Blanc e un alt model de fost jucător de clasă, care a devenit şi un antrenor de succes, el având deja 12 trofee cu Bordeaux şi cu PSG. Sârbul Sinisa Mihajlovici n-a câştigat nimic, deocamdată, ca tehinician, însă e un nume apreciat şi pregăteşte AC Milan. În fine, Gheorghe Hagi, un fost fotbalist genial, îşi construieşte şi o carieră de antrenor de succes, proiectul Viitorul fiind cel mai sănătos din Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite