Exemplu de modestie, marca Halep: Ce-şi dorea Simona anul trecut şi unde a ajuns acum cea mai bună jucătoare a noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep este cu siguranţă cea mai bună jucătoare de tenis a noastră din toate timpurile, fiind la un pas de locul doi mondial.

Simona joacă azi în semifinale la Wimbledon, contra canadiencei Bouchard, iar accesul în finală îi va aduce şi ascensiunea pe locul doi mondial. Mult peste ce visa, Halep anul trecut, când mărturisea că visează la locul 13 mondial, poziţie pe care a stat Andrei Pavel. "Andrei a fost idolul meu şi aş vrea să ajung  ca el, pe locul 13 în lume", spunea Halep, care atunci ocupa poziţia a 23-a. 

Dacă Pavel este idolul Simonei, din rândul tenismenilor, la feminin, belgianca Justine Henan a impresionat-o cel mai mult. Jucătoare de înălţime aproape identică celei a Simonei (1,67 metri belgianca, 1,68 reprezentanta noastră), Justine a cucerit 7 titluri de Grand Slam în carieră (4 Roland Garros, 1 Australian Open, 2 US Open) şi a jucat două finale la Wimbledon.

În pofida staturii sale, Henin a reuşit să le ţină piept surorilor Williams şi a fost prima jucătoare a lumii pentru o perioadă de 117 săptămâni. Trei sezoane a încheiat pe prima poziţie sportiva din Belgia: 2003, 2006, 2007. Ea s-a retras în 2008, ca urmare a unei accidentări la umăr, chiar dacă în acel moment ocupa locul 1 în clasamentul WTA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite