EXCLUSIV Aici va sta Reghecampf în Arabia Saudită. Cum se schimbă viaţa fostului tehnician stelist printre arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arabi

Reghecampf a pus capăt aventurii steliste, la sfârşitul finalei  Cupei României, pierdută la penaltyuri în faţa Astrei, şi a acceptat oferta generoasă a saudiţilor de la Al Hilal.

Antrenorul a ratat oportunitatea de a pleca de la Steaua cu eventul în buzunar, după ce Pintilii şi Varela au irosit două lovituri de departajare, care au trimis trofeul la Giurgiu. Totuşi, parcursul impecabil din ultimele două campionate şi aventura europeană din sezonul trecut i-au adus pe masă lui Reghecampf un contract de două milioane de euro anual de la Al Hilal, club care a încheiat campionatul Arabiei Saudite pe locul al doilea. Conştient că e greu să-şi găsească un loc pe piaţa europeană la aceşti bani, “Reghe” a semnat “cu ochii închişi” şi i-a lăsat pe “fraţii” Becali şi Stoica să caute din puşcărie soluţii de înlocuire.


Dacă în România era mare amator de petreceri, adeseori însoţite de ritmuri de manele, Reghecampf va avea posibilităţi limitate în Arabia Saudită din acest punct de vedere. În capitala ţării, la Riad, acolo unde joacă şi echipa sa, nu ai ce face în afară de mers în malluri şi restaurante. „E ca o închisoare în aer liber”, obişnuiesc să spună românii care au cunoscut viaţa de acolo. Zona de shopping e concentrată pe strada Olaya, unde e o aglomeraţie de nedescris şi un adevărat paradis pentru comercianţii de produse de lux.
N-are interzis la alcool

arabi

Partea bună pentru Reghecampf este că va locui la 40 de kilometri de Riad, într-un complex de vile special ridicate pentru străinii înstăriţi care muncesc acolo. Pentru a intra în acest ansamblu de locuinţe, trebuie să treci de 5 filtre şi să dovedeşti fie că stai acolo, fie că eşti trecut pe lista de vizitatori. Odată pătruns în acest colţ de lux al străinilor, se deschide o lume mult mai prietenoasă, din care nu lipsesc restaurantele, barurile, şcolile, grădiniţele, terenurile de fotbal, de tenis sau piscinele. Băuturile sunt la discreţie pentru locuitorii de aici, iar lichidele de orice fel sunt la mare căutare, în special în timpul zilei, când temperaturile urcă până la 45-50 de grade.

Un singur antrenament - seara
Din cauza căldurilor insuportabile, echipele din această parte de lume au un singur antrenament, şi acela programat seara. Marea provocare pentru Reghecampf va fi să „omoare” orele din timpul zilei, când nici nu poţi să te plimbi în voie pe străzi, tocmai din pricina căldurii. De asemenea, Reghe trebuie să ştie că şedinţele de antrenament se pot desfăşura doar după 20-30 de minute de la încheierea orelor de rugăciune. Totuşi, începutul activităţii lui Reghecampf la Al Hilal va fi unul familiar, cu două cantonamente europene îndelungate, în care va pregăti echipa pentru noul sezon din Arabia Saudită şi Liga Campionilor Asiei.

arabi


Prodanca, fără haine sexy

Dacă în Emirate sau în Qatar, femeile nu sunt obligate să-şi acopere părul, în Arabia Saudita chiar şi femeile străine trebuie să iasa in public purtând tradiţionala abaya. E o rochie largă, care îţi acoperă corpul de la gât până în picioare. În schimb, vălul (niqabul) nu e obligatoriu. Anamaria Prodan, soţia lui Reghe, obişnuită să se afişeze în variante cât mai sexy şi sumare va trebui să-şi revizuiască garderoba şi comportamentul. Dacă familia Reghecampf are de chef de petreceri sau de cluburi, varianta cea mai la îndemână este să se urce în maşină şi să treacă graniţa în Bahrein. Drumul durează două ore, dar micuţul stat asiatic este recunoscut pentru viaţa de noapte agitată, chiar dacă acolo nu activează Piţi Talent.



Poate câştiga Liga Campionilor Asiei
O regulă a campionatului Arabiei Saudite este că echipele nu pot avea în componenţă mai mult de 4 străini, dintre care unul trebuie să fie asiatic. În acest moment, la Al Hilal joacă doi brazilieni (Thiago Neves şi Digao), un columbian (Segundo Castillo) şi un sud-coreean (Thae Kwak). Echipa e angrenată în Liga Campionilor Asiei, competiţie care începe în februarie şi se încheie în decembrie. Al Hilal e una dintre cele 8 formaţii rămase în luptă pentru câştigarea trofeului, şi aşteaptă acum tragerea la sorţi a sferturilor,. Reghecampf are şi un bonus de 500.00 de dolari dacă va câştiga acest trofeu.

prodanca


800.000 de euro ca să plece la arabi
Deşi s-a înţeles cu Al Hilal, Reghecampf nu poate pleca fără să achite clauza de reziliere a contractului cu Steaua. Conform acesteia, el trebuie să-i plătească lui Gigi Becali 800.000 de euro pentru a putea parafa noul angajament. Vestea nu i-a căzut bine antrenorului de 38 de ani, care credea că Becali va ignora clauza. Reghe vrea să-i ia cu el la Al Hilal pe Szukala, Pintilii şi Adi Popa, în vreme ce Latovlevici e cu un picior la Dinamo Zagreb.
Mihai Teja, ofertat dă vină în Ghencea
În contextul în care Hagi şi Dan Petrescu au refuzat categoric ofertele Stelei, iar Olăroiu are contract în Golf, Steaua îl curtează pe Mihai Teja, căruia i s-a propus să vină în Ghencea. Teja (35 de ani) a fost antrenor principal doar la U Cluj, formaţie pe care a scăpat-o de la retrogradare, în rest, el activând ca secund la Dinamo, Steaua, Astra, Petrolul şi Standard Liege. Mihai Teja a fost jucător la Steaua, dar a renunţat prematur la fotbal, din cauza unei afecţiuni la inimă.

arabi
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite