EXCLUSIV: Soţia lui Romeo Gontineac a venit din Franţa să vadă meciul de la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucinda a venit să încurajeze echipa României antrenată de soţul ei, Romeo Gontineac
Lucinda a venit să încurajeze echipa României antrenată de soţul ei, Romeo Gontineac

Mai mulţi prieteni şi rude ale rugbiştilor români au sosit astăzi după amiază la Lisabona, pentru a-i susţine mâine (ora 17.00 la Bucureşti), în meciul cu selecţionata „lupilor”.

Lucinda Gontineac a declarat pentru „Adevărul” că este emoţionată, fiind pentru prima oară când va asista la un meci în care soţul ei, Romeo, este antrenor. „Am fost la IRB Nations Cup, în 2008, la Bucureşti, atunci când el şi-a făcut retragerea din naţională. Acum este altceva”, a mărturisit ea. Lucinda a venit din Franţa, alături de Valentin Maftei, cumnatul lui Romeo şi fost internaţional român. Cei doi copii ai familiei Gontineac au rămas în grija soţiei fostului fundaş.

Romeo şi Lucinda s-au cunoscut în 1995, în Africa de Sud. Centrul român dădea autografe după meciul cu Africa de Sud, iar ea, originară din Cape Town, l-a întrebat cine este. Au făcut schimb de adrese. Lucinda l-a vizitat la Cluj, iar Romeo a obţinut un contract la formaţia sud-africană Eagles. În 1996, cei doi s-au căsătorit.

De la Tarbes au ajuns la Lisabona, tot astăzi, fostul taloner Răzvan Mavrodin, de asemenea participant la Cupa Mondială (în 1999 şi 2003) şi Philippe Berot, cel care a făcut parte din staff-ul României la ediţia din 2007 a Rugby World Cup. Cei doi sunt acum antrenori la cunoscuta echipă franceză de rugby.

Ioan Gheorghiescu, fost şef al Colegiului Central al Arbitrilor, a venit din România, acesta făcând şi un tur al oraşului.

Mâine, la ora locală 15.00, echipa de rugby a României va susţine la Lisabona, pe Stadio Universitario, un meci de „a fi sau a nu fi” la Rugby World Cup 2011. O victorie la o diferenţă de cel puţin două puncte asigură prezenţa „stejarilor” în recalificări. Un succes la limită trebuie urmat de un altul contra Spaniei, sâmbăta viitoare, la Bucureşti. Sigur este că naţionala noastră va avea o mică galerie pe stadionul din Lisabona.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite