EXCLUSIV Un şef de federaţie îl susţine pe Alin Petrache la alegerile de la COSR: „Îl admir pentru ce a făcut pentru rugby şi pentru sportul românesc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, consideră că Alin Petrache este favorit pentru a câştiga alegerile pentru preşedinţia COSR. Şeful de la volei a explicat pentru "Adevărul" de ce Petrache este cea mai bună opţiune pentru olimpismul românesc.

Contactat de "Adevărul", preşedintele FR Volei, Gheorghe Vişan, este convins că Alin Petrache va câştiga alegerile din 29 mai pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Vişan şi-a motivat părerea, aducând în prim plan calităţile manageriale ale şefului de la Federaţia Română de Rugby, pe care îl admiră pentru realizările sale de până acum.

Domnule Vişan, cine credeţi că este cel mai potrivit candidat pentru a câştiga alegerile din 29 mai, de la COSR?

Alin Petrache este cea mai bună opţiune. El a dovedit calităţi de manager atât la Federaţia Română de Rugby, cât şi în alte conjuncturi. Numai dacă privim baza modernă de rugby de la "Arcul de Triumf" putem înţelege calităţile manageriale pe care le are. Şi eu mi-aş fi dorit să am o bază de volei la fel de modernă, dar nu s-a putut, nu am avut fondurile necesare. El a reuşit şi merită felicitări. Petrache a făcut foarte multe pentru rugby şi pentru sportul românesc. 

Ce părere aveţi despre ceilalţi doi contracandidaţi, domnul Octavian Bellu şi doamna Elisabeta Lipă?

Să nu confundăm managementul cu antrenoratul. Domnul Bellu este un antrenor excelent, nu un manager. Am tot respectul pentru performanţele obţinute de domnul Bellu şi de doamna Lipă ca antrenor, respectiv sportiv, dar dumnealor nu au dovedit calităţi de manageri şi nu pot face faţă la acest nivel. Vorbim totuşi de cea mai înaltă funcţie din olimpismul românesc, unde sunt cerinţe foarte mari.

Care sunt calităţile lui Alin Petrache?

Din punctul meu de vedere, ca să fii un manager bun îţi trebuie nişte calităţi, pe care Petrache le are şi pe care i le admir foarte tare: tinereţe, elan, ambiţie. Datorită acestor calităţi el a reuşit mereu în orice activitate.

Cine credeţi că va câştiga acest scrutin?

Sunt sigur că Petrache va câştiga detaşat aceste alegeri, are toate şansele să învingă. Sunt 100% convins că niciunul dintre ceilalţi doi candidaţi nu-i va pune probleme.


Alegerile pentru şefia COSR sunt programate pe 29 mai. În cursa pentru cea mai înaltă funcţie din olimpismul românesc s-au înscris Alin Petrache, preşedintele FR Rugby şi vicepreşedinte al COSR, Octavian Bellu, antrenorul coordonator al lotului naţional de gimnastică feminină şi Elisabeta Lipă, preşedinte al CS Dinamo şi al FR Canotaj.

CITIŢI ŞI:

Alin Petrache a reacţionat la comunicatul lui Morariu:  „Voi declina invitaţiile la emisiuni radio sau TV“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite