EXCLUSIV Sandu le răspunde dur celor care îl critică pe Piţurcă: „Cine a spus că are un salariu prea mare? Păi, Capello ia opt milioane de euro la ruşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piţurcă şi Sandu
Piţurcă şi Sandu

Într-un interviu acordat „Adevărul“, preşedintele FRF a insistat că cine susţine că selecţionerul are un contract prea mare se înşală. „Naşul“ a avertizat că nici calificarea la Euro 2016 nu va fi o formalitate, chiar dacă numărul echipelor participante a fost mărit la 24 de la 16.

După ce „Adevărul“ a aflat că Victor Piţurcă va încasa două milioane de euro numai din salariu, pentru a-i duce pe tricolori la Euro 2016, preşedintele FRF a explicat cum s-a semnat un astfel de contract.

„Adevărul“: Dumitru Dragomir a spus că Piţurcă ia 400.000 de euro pe an la naţională. Nu vi se pare cam mult?

Mircea Sandu: De unde ştie Dragomir salariul lui Piţurcă? Şi, oricum, cum poţi să spui că Piţurcă ia mulţi bani? Păi, Capello, care e selecţionerul Rusiei, ia opt milioane de euro pe an.

Totuşi, nu investim prea mulţi bani pentru o calificare la Euro 2016, ce pare a fi o formalitate?

Ăsta e obiectivul. Dacă vi se pare că sunt mulţi bani, atunci să vă faceţi dumneavoastră şeful FRF şi să faceţi contractul selecţionerului.

Dar la Euro 2016 se califică jumătate din Europa. Vreo 17 echipe nici nu contează în preliminarii…

O să vedeţi că nu o să ne fie uşor să ajungem la Euro 2016. O să avem, cel puţin, două echipe puternice în grupa de calificare.

Nu e cam mult să stai cinci ani selecţioner pentru o calificare?

Nu se mai formează aşa uşor o echipă naţională, ca pe vremea mea, când selecţionerul stătea cu lunile în cantonament cu jucătorii. Acum, el are la dispoziţie trei zile ca să pregătească fiecare meci.

Aţi spus că Dragomir nu ştie ce salariu are Piţurcă. Adică nu ia 400.000 de euro pe an?

Vă spun atât: salariul lui Piţurcă se diminuează, treptat, din 2011 până în 2016, în funcţie de preliminariile la care participă cu prima reprezentativă. Când a venit, în 2011, aveam şanse foarte mici la Euro 2012. Am considerat că avem 50% şanse de calificare la Mondialul din 2014 şi 60% şanse de calificare la Euro 2016. În funcţie de aceste procente, se schimbă şi salariul lui Piţurcă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite