EXCLUSIV Românul Marius Vizer, prins în mijlocul unui scandal politic de amploare: Iranienii l-au pârât la CIO!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape 12 ani în fruntea Federaţiei Internaţionale de Judo, bihoreanul Marius Vizer se confruntă acum cu una dintre cele mai mari probleme pe care le-a avut.

Marius Vizer e acuzat de iranieni că e omul israelienilor şi că din postura de şef al Federaţiei Internaţionale de Judo face jocurile evreilor!

Acest scandal de proporţii, ajuns în weekend şi în presa internaţională, s-a iscat după ce Saied Mollaei, o speranţă a Iranului la aurul olimpic la JO 2020, a fugit în Germania, după Campionatele Mondiale găzduite de Tokyo, şi a anunţat că va concura sub steagul olimpic, la anul!

Iranienii au acuzat că Mollaei a fost sfătuit să nu se mai întoarcă în Iran de către Marius Vizer, cel care ar fi intermediat plecarea sportivului din Japonia spre Germania, după Campionatele Mondiale de la Tokyo. 

În calitate de sportiv iranian, Mollaei n-avea voie să-şi înfrunte rivalii din Israel, întrucât Iranul nu recunoaşte existenţa acestui stat „în semn de solidaritate cu poporul palestinian“.

După izbucnirea acestui scandal, cu Marius Vizer în prim-plan, ministrul Sportului iranian, Masoud Soltanifar, a făcut un anunţ oficial, spunând că Marius Vizer a fost reclamat la Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) pentru intervenţia sa în acest caz şi pentru că l-ar fi încurajat pe Mollaei să plece în Germania.

„Comportamentul şefului Federaţiei Internaţionale de Judo e suspect. El şi oamenii săi au încercat să creeze anumite probleme pe durata Campionatelor Mondiale de Judo. Noi am reclamat acest tip de comportament la Comitetul Olimpic Internaţional, fiindcă nu e posibil ca Federaţia Internaţională de Judo să amestece politicul în sport“, a anunţat Soltanifar pentru agenţia naţională IRNA.

Presa iraniană a scris, în mod repetat, că Marius Vizer e omul evreilor şi, în susţinerea acestei teorii, a răspândit o fotografie în care Vizer apare alături de Benyamin Netanyahu.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite