EXCLUSIV Octavian Morariu atacă o dublă campioană europeană: „Monica Iagăr? Ignoranţă şi nepricepere“. Cum explică faptul că un spectator a fost muşcat de un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE 2013) a început în cel mai pur stil românesc. „Adevărul“ prezintă filmul evenimentelor şi reacţiile celor implicaţi.

România găzduieşte în aceste zile cel mai mare eveniment sportiv pe care l-a avut după finala Ligii Europa de anul trecut. Dacă meciul de pe „Arena Naţională“ a primit nota 10 pentru organizare, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu FOTE 2013.

Mai precis, fosta campioană europeană, Monica Iagăr, şi-a exprimat părerea personală despre ceremonia de deschidere. „Această aşa zisă ceremonie e o oribilitate. Le cer scuze sportivilor şi antrenorilor că au asistat la o deschidere la care poate nici pe vremea lui Ceauşescu nu asistai. Până şi defilările de <<23 August>> au fost mai tari decât această defilare de deschidere dezorganizată“, şi-a început postarea pe Facebook fosta atletă. 

Ea a acuzat faptul că, în premieră, FOTE nu e transmis de Eurosport: „Nicio ţară din Europa nu poate viziona aceste jocuri. Comitetul Organizator, în speţă tovarăşul Scripcaru, nu a putut plăti 30.000 de euro pentru transmitere pe Eurosport, dar i-a dat lui Inna 10.000 de euro ca să o vedem cum falsează. Trăiască domn’ primar“, a adăugat Iagăr.

Spectator muşcat

Un alt episod regretabil s-a petrecut la concursul de sărituri cu schiurile de la Valea Cărbunari. Unul dintre cei 300 de spectatori care au asistat la întrecere a fost muşcat de ambele picioare de un câine vagabond! Potrivit Realitatea TV, bărbatul, un invitat al unei firme care a sponsorizat cu cinci milioane de euro construcţia celor trei trambuline, a ajuns la spital!

Laude de la Rogge

În ciuda unor probleme, organizarea Festivalului Olimpic pentru Tineretul European a fost lăudată de preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). „Sunt impresionat de infrastructură, iar pârtiile sunt la standarde internaţionale. Instructorii, antrenorii şi sportivii sunt fericiţi de ceea ce au găsit aici“, a spus Jacques Rogge.

Argint pentru Imre

Pe plan sportiv, România a obţinut, ieri, cea mai bună performanţă a ei din istoria FOTE. Până acum, ţara noastră câştigase patru medalii, toate de bronz. Ieri, Emil Imre, care concurează în patinaj viteză pe distanţe scurte, a luat argintul la short-track 500 de metri. 

CIFRĂ

2

medalii de aur a câştigat Monica Iagăr la săritura de înălţime la Campionatele Europene, în 1998.  

INTERVIU

Octavian Morariu, preşedinte Comitetul Olimpic Sportiv Român

„Iagăr? Ignoranţă şi nepricepere!“

„Adevărul“: Monica Iagăr a criticat ceremonia de deschidere de la FOTE..

Octavian Morariu: Afirmaţiile ei sunt total deplasate. FOTE e o mare sărbătoare la care au lucrat sute de oameni şi nu cred că pe sportivi i-a interesat că Inna a cântat fals sau nu.

Totuşi, ea a vorbit despre dezorganizare...

Monica Iagăr a dat dovadă de ignoranţă, de nepricepere şi de lipsă de echilibru. Le-a adus o insultă organizatorilor.

E adevărat că dacă aţi fi plătit 30.000 de euro, atunci Eurosport ar fi televizat FOTE, la fel ca în trecut?

O invit pe Monica Iagăr să probeze ce a scris despre contractul cu Eurosport sau să-şi retragă afirmaţiile. Dacă nu-şi va proba declaraţiile, atunci are o mare problemă.

Un spectator la FOTE a fost muşcat de un câine vagabond...

Şi câţi oameni sunt muşcaţi, zilnic, la Bucureşti de câini vagabonzi? Haideţi să tratăm acest Festival Olimpic cu mai multă responsabilitate şi să nu ne facem singuri de râs. Oricum, pe mine mă interesează cel mai mult medalia obţinută de Emil Imre, nu ce spune unul sau altul.

Pentru mine sunt importante declaraţiile date de Jacques Rogge despre FOTE. De la el o să primim, şi pe viitor, găzduirea unor evenimente sportive, nu de la Monica Iagăr. Octavian Morariu preşedinte COSR  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite