EXCLUSIV Nadia Comăneci speră ca Simona Halep să-i calce pe urme: „A făcut cunoscută România în toată lumea!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nadia Comăneci o admiră pe Simona Halep pentru parcursul său competiţional din ultimul an, totul culminând cu succesul recent de la Bucharest Open, unde jucătoarea noastră de tenis a cucerit trofeul în faţa propriilor suporteri.

Ce părere ai despre meciul Simonei Halep? Te-ai aşteptat sa câştige?

Nu a fost un meci uşor, dar a fost o finală frumoasă şi bineînţeles că toţi românii care au fost în arenă, dar şi cei care au urmarit de acasă meciul şi-au dorit să câştige, mai ales pentru faptul că a jucat în România. Poţi, însă, să nu ai o zi bună, dar ea a arătat că este cea mai buna şi că merită să câştige.

Cum vezi numirea Simonei Halep drept ambasadoare a turismului românesc?

Foarte bine că este ambasadoare, este un nume care a făcut România cunoscută în lume şi România se mândreşte, iar lista nu se încheie aici. Sunt convinsă că vor mai fi şi alţii care vor ajunge ambasadori, nu numai din sport, dar şi din muzică, dans, pictură.

Ai schimbat istoria gimnasticii, crezi că Simona a schimbat istoria tenisului odata cu dobândirea locului trei mondial?

A repus tenisul pe harta României, noi am avut succes în tenis şi în trecut (lie Năstase, Ion Ţiriac), dar faptul că avem o jucătoare de nivel mondial schimbă tenisul de azi, aducându-l din nou în atenţia oamenilor.

Cum vezi noul val sportiv? Am avut câştig de cauză şi la simplu, şi la dublu? (BRD Bucharest Open a fost câştigat de românce, Halep la simplu, Elena Bogdan şi Alexandra Cadanţu la dublu)

Sunt nişte rezultate într-un sport cu care România se poate mândri. Acum nu suntem jucători de tenis, suntem campioni. Discutăm cu ceilalţi de la campion la campion. Tenisul e o pasiune, dar acum discutăm despre lucruri serioase. Avem ceva cu care ne putem mândri, iar atunci când ajungi la un nivel ca al Simonei Halep, la care unde spui Simona, nu trebuie să spui şi numele de familie, înseamnă că ai lăsat o amprentă asupra oamenilor.

Crezi că oamenii vor iubi mai mult sportul odată ce România începe sa câştige?

Acum este o sincronizare perfectă, deoarece generaţia tânără are nevoie de cineva care să îi motiveze şi să zică că şi noi putem.

Ce vezi în Simona Halep şi recunoşti la tine?

Recunosc în ea munca, ambiţia, calităţi pe care un adevărat sportiv le are, pentru că nu poţi ajunge sus doar cu noroc, are o baza  frumoasă, e respectuoasă, are bun simţ, cam tot ce vrei ca părinte să ai într-un copil.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite