EXCLUSIV Miodrag Belodedici: „E jale mare în fotbalul românesc! Viitorul naţionalei e incert!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După trei meciuri bune disputate contra Franţei şi Irlandei, echipa naţională U16 a României a fost umilită de Germania, scor 1-10 şi de Belgia, scor 0-5, în alte două partide amicale jucate la Dublin. Directorul tehnic al loturilor de juniori din cadrul FRF, Miodrag Belodedici, pune eşecul tricolorilor mici pe seama condiţiilor precare de pregătire, făcând o previziune dezarmantă în privinţa viitorului fotbalului românesc.

Nu trebuie să-i punem la zid pe copii pentru acest rezultat, se mai întâmplă, noi nu putem compara cu Germania la niciun capitol. Şi eu când eram jucător am avut meciuri în care am pierdut cu 7-1. Acesta a fost doar un amical şi nu trebuie să uităm că meciurile oficiale jucate cu Germania au fost mult mai echilibrate. Probabil că lor le e ruşine acum pentru această umilinţă, moralul lor e afectat. Dar eu susţin că nu e ruşinos să pierzi cu Germania”, a spus pentru „Adevărul” Belodedici.

Eşecuri ruşinoase pentru naţionala U16 a României la turneul amical din Irlanda

Responsabil de loturile de juniori ale federaţiei, Belo a pus sare pe rană, dezvăluind cauzele care au făcut ca tricolorii mici să se zbată în anonimat. „Ne foarte greu să-i găsim pe aceşti copii şi să-i instruim. În primul rând, ei trebuie găsiţi la vârsta de 7-8 ani şi formaţi, deoarece dacă trec de această vârstă le va fi foarte greu să se adapteze. Trebuie şcoliţi mai devreme, nu la 15-16 ani. 

Emil Sădoi a ratat patru calificări consecutive cu echipa naţională de tineret a României

Pe deasupra, nu mai există nimeni interesat la echipele de club care să-i crească pe aceşti copii, e jale mare în fotbalul românesc. Unii nici nu ştiu să joace şi noi trebuie să-i învăţăm asta. Nu există infrastructură, nu există condiţii de antrenament, viitorul fotbalului românesc este incert. În acest context, speranţele pentru calificarea juniorilor la un turneu final sunt foarte mici, aproape că nu există”, a mai declarat fostul mare fundaş al României.

Antrenorii echipelor naţionale de juniori şi tineret ale României:

U15 Florin Răducioiu

U16 Adrian Bumbescu

U17 Florin Cheran

U18 Ionel Augustin

U19 Adrian Văsâi

U21 Emil Sădoi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite