EXCLUSIV Cosmin Contra, antrenor Getafe: „N-avem bani pentru români!“ Ce spune „Guriţă“ despre viitorul lui Marica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul care tocmai şi-a salvat echipa de la retrogradare în Spania spune că nu poate duce fotbalişti din ţară la clubul său, deoarece grupările din Liga I cer sume uriaşe pe fotbalişti.

După ce şi-a asigurat prezenţa în La Liga, alături de Getafe, pentru încă un sezon, Cosmin Contra (37 de ani), şi-a propus obiective îndrăzneţe pentru următoarea stagiune.

„Adevărul“: Sărbătoriţi în continuare?

Cosmin Contra: Suntem bucuroşi, îţi dai seama. Echipa a suferit mult în acest an. Deşi nimeni nu ne mai dădea  şanse, am reuşit imposibilul. Vom mai rămâne zece zile să ne antrenăm, timp în care vom face şi o strategie pentru anul viitor. Îmi doresc o echipă care să stea în prima parte a clasamentului.

E nevoie şi de bani pentru asta?

Nu suntem un club bogat şi nici nu-mi doresc neapărat vedete. Am nevoie de jucători care să vină şi să crească, să-şi dorească să dea totul pentru echipă.

Marica se numără printre ei?

Îmi doresc să rămână, nu ştiu exact ce vrea el, ce oferte mai are. Depinde, probabil, şi de ce-i putem oferi. Ciprian şi-a făcut datoria la Getafe, e binevenit aici.

Mai ai în vizor şi alţi jucători români? Pe cineva de la Petrolul?

Nu cred că ne permite bugetul să luăm jucători români, deoarece românii sunt scumpi. Cluburile din ţară cer bani mulţi pe ei şi noi n-avem milioane să plătim. Nu m-am gândit la nimeni de la Petrolul, contează şi ceea ce vor preşedintele şi directorul sportiv, împreună se face politica, nu dau eu banii.

Mutu e o variantă? Nu prea a dat randament la Ploieşti. De ce crezi asta?

N-a fost niciodată vorba să-l iau pe Mutu la Getafe. El a avut mult ghinion în primăvara asta, n-aş spune că nu s-a adaptat, dar, la anul, trebuie să arate mai mult, pentru că ploieştenii şi-au pus mari speranţe în el şi aţi văzut cum l-au primit.

Zicu?

Trebuie să se readapteze la stilul din România. După atâţia ani în Asia îi e destul de greu. Se vede asta.

Îţi vei aduce stafful de la Petrolul la Getafe?

Vedem, deşi nu cred. Am aici un staff la care preşedintele ţine mult şi nu pot să trec peste dorinţa lui.

Care ar fi diferenţa dintre o echipă ca Getafe şi una ca Petrolul?

Joacă în campionate diferite. Nu pot să fac o comparaţie, dar ambele sunt echipe bune.

Ce te-a bucurat mai mult, Cupa României de anul trecut sau salvarea de la retrogradare?

Am avut sentimente diferite. Trofeul rămâne trofeu, deci Cupa României are o importanţă mai mare, va rămâne numele meu acolo, însă şi salvarea de la retrogradare în cel mai tare campionat al lumii e o amintire foarte plăcută.

Ţi-a fost vreodată teamă că nu vei reuşi?

Uneori da. Trebuie să te gândeşti la toate, dar am avut încredre în echipă, în mine, în colaboratori. Echipa asta putea mai mult. A fost o surpriză pentru mine parcursul slab din prima parte a campionatului.

Contractul tău depindea de evitarea retrogradării?

Eu am semnat în iarnă pe doi ani şi jumătate, dar dacă picam n-aveam garanţia că aş fi continuat. Ar fi fost un eşec pe care nu ştiu cum l-ar fi digerat preşedintele. Poate ar fi renunţat la mine.

Prin egalul de la Barcelona ţi-ai ajutat fosta echipă, Atletico, să ajungă campioană.

Eu m-am ajutat pe mine. Colateral mă bucur că am ajutat Atletico. Am jucat acolo, îl ştiu pe Simeone, suntem în relaţii bune. Atletico merita titlul cu sau fără ajutorul lui Getafe.

Ce va face Spania la Campionatul Mondial?

Nu o văd favorită. Se joacă în Brazilia, cred că gazdele au prima şansă.

CITIŢI ŞI:

Presa spaniolă: „Ciprian Marica o salvează pe Getafe“. Echipa lui Cosmin Contra rămâne în Primera División

Contra şi Marica au salvat-o pe Getafe de la retrogradare. Atacantul român a marcat o „dublă“, în ultima etapă, 2-1 cu Rayo, echipa lui Răzvan Raţ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite