EXCLUSIV Arabii îl fac praf pe Stanciu: S-a aflat de ce mijlocaşul a fugit de la echipă, desi e cu banii la zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stanciu

Transferat în ianuarie de Al-Ahli Jeddah, aventura lui Nicolae Stanciu (26 de ani) în Asia a însemnat prestaţii şterse pe teren şi un scandal care tocmai a început şi care, foarte probabil, va fi soluţionat de FIFA.

Internaţionalul român a părăsit, joi, Arabia Saudită, înaintea ultimei etape de campionat, motivând că n-a fost plătit de când a ajuns la Jeddah! Mai mult, mijlocaşul îşi doreşte acum rezilierea contractului, în ciuda faptului că saudiţii au plătit o sumă importantă, în jur de zece milioane de euro, pentru transferul său de la Sparta Praga. 

Totuşi, dacă se adevereşte varianta susţinută de clubul saudit, Stanciu va avea mari probleme, deoarece a fugit de la echipă!

Cauza întârzierii: „O eroare electronică“

La câteva ore după ce românul a părăsit Arabia Saudită, contul de Twitter al celor de la Al-Ahli a făcut o precizare: „Jucătorul şi-a primit toate salariile restante şi n-avem nicio datorie financiară faţă de el. De aceea, Al-Ahli a angajat deja un avocat cu o reputaţie internaţională pentru ca drepturile clubului să fie apărate în acest caz“.

Şi, totuşi, de unde a apărut varianta potrivit căreia Stanciu ar fi fost neplătit? Ziarul saudit „Arriyadiyah“ a făcut lumină în acest caz. Potrivit sursei citate, au existat, într-adevăr, trei salarii restante către Stanciu şi colegii săi de echipă. Doar că banii au fost viraţi în conturile jucătorilor, la începutul săptămânii trecute, mai precis luni. Şefii lui Al-Ahli au explicat că „din cauza unei erori electronice apărute în momentul transferului bancar“, Stanciu nu şi-a primit banii odată cu restul colegilor. Oficialii echipei l-au informat pe Stanciu în privinţa acestei situaţii şi i-au explicat că suma va intra în contul său, joi, la prânz. Doar că, furios, mijlocaşul n-a mai aşteptat şi a părăsit Arabia Saudită, joi, în primele ore ale dimineţii.

Fanii i-au cerut plecarea

Varianta arabă a site-ului Eurosport a scris despre conflictul Stanciu – Al-Ahli şi a notat faptul că transferul românului, deşi unul extrem de costisitor, s-a dovedit a fi un eşec pentru formaţia din Jeddah. 

Sursa citată a dezvăluit că, la data de 7 mai, atunci când a împlinit 26 de ani, Stanciu a primit un mesaj pe reţelele de socializare din partea fanilor. În engleză, românului i s-a urat „La mulţi ani“. În continuarea mesajului însă, în limba arabă, suporterii i-au cerut lui Stanciu să plece de la Al-Ahli din cauza prestaţiilor neconvingătoare!

2 goluri şi trei pase decisive a adunat Stanciu în zece meciuri de campionat pentru Al-Ahli, echipă cu care e sub contract până în iunie 2021.   
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite