EXCLUSIV: Andrei Pavel, noul antrenor al Jelenei Jankovic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Pavel
Andrei Pavel

Mişcare de senzaţie în lumea tenisului. Conform presei din Serbia, fostul lider mondial al clasamentului feminin, Jelena Jakovic, l-a angajat ca antrenor pe Andrei Pavel!

Conform presei din Serbia, Jankovic a confirmat că cei doi sunt foarte aproape de a semna o înţelegere pentru noul sezon. Jucătoarea în vârstă de 25 de ani - una dintre cele trei lidere WTA aflate în activitate şi care nu au cucerit niciodată vreun titlu de Grand Slam, alături de rusoaica Dinara Safina şi daneza Caroline Wozniacki - a traversat în ultima perioadă o eclipsă de formă. Dar chiar şi aşa, a rămas una dintre cele mai importante jucătoare din circuit. În 2010 a cucerit un singur titlu la simplu, la Indian Wells, încheind anul pe locul 8 în clasamentul mondial.

Jelena Jankovic

Retras din activitate în 2008, din cauza unei accidentări la spate, fost ocupant al locului 13 în clasamentul ATP, Pavel (36 de ani) este în prezent căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României. El are şi o Academie de tenis în SUA, acolo unde lucrează cu tineri jucători. De-a lungul carierei sale de jucător profesionist, Pavel a cucerit trei titluri ATP, cel mai important în 2001, la Mastersul de la Montreal. De asemenea, are în palmares 7 titluri de dublu.

Andrei Pavel a devenit astfel cel de-al doilea antrenor român care lucrează cu o jucătoare străină din Top 30, după Iulian Vespan - un fost jucător român care s-a stabilit în Italia de mulţi ani -, care o antrenează pe rusoaica Alisa Kleybanova (nr. 25 WTA).

Jelena Jankovic s-a născut la Belgrad, la 28 ianuarie 1985 şi în rpezent este rezidentă în Dubai. Are o înălţime de 1,77 m şi o greutate de 59 kg. Este jucătoaer de mâna dreaptă şi este profesionistă din anul 2000. Are în palmares 12 titluri de simplu şi unul de dublu. În 2008 a disputat prima finală de Grand Slam din carieră, la US Open, pe care a pierdut-o. A câştigat de-a lungul timpului, doar din tenis, 11.569.440 de dolari, dintre care 2.136.991 de dolari doar în 2010.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite