EXCLUSIV Andone, victima blaturilor la arabi: preşedintele clubului Al-Ittifaq a dezvăluit cum a retrogradat echipa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La arabi, hoţilor li se taie mâna. Dar ce vor păţi echipele care „fură“ puncte? E o problemă de care tocmai s-a lovit fotbalul saudit.

Cel puţin aşa susţine preşedintele celor de la Al-Ittifaq, formaţie antrenată de Ioan Andone. Gruparea din Dammam a retrogradat, pentru prima dată în istoria ei, în weekend-ul trecut, în ultima etapă a campionatului. O înfrângere suferită în minutul 90+4, coroborată cu o serie de rezultate nefavorabile în alte meciuri, a trimis Al-Ittifaq în liga secundă. 

„Au cedat intenţionat punctele“

Abdulaziz Al-Dosari, preşedintele clubului din Dammam, susţine că victoriile contracandidatelor în lupta pentru evitarea retrogradării n-au fost întâmplătoare. „Cei de la Al-Ittihad şi Al-Shabab au cedat intenţionat punctele, în ultima etapă, ca să retrogradăm noi. Federaţia ar trebui să ancheteze ceea ce s-a întâmplat, fiindcă acest episod pătează credibilitatea fotbalului saudit“, a declarat Al-Dosari. 

Statistica şi istoria îi dau dreptate

Acuzele şefului lui Andone vin în contextul în care Najran şi Al-Orubah, cele două echipe care s-au salvat în dauna celor de la Al-Ittifaq, au învins, în ultima etapă, după şase, respectiv trei jocuri fără victorie!

Mai mult, Najran şi Al-Orubah au câştigat în faţa unor giganţi ai campionatului saudit, Al-Ittihad şi Al-Shabab. Aceste cluburi sunt printre cele mai mari rivale ale lui Al-Ittifaq. Se pare că ele au vrut să „ucide“ formaţia din Dammam, care, în acest sezon, a avut mari probleme, din dorinţa de a scăpa de un rival la titlu, în vederea sezonului viitor.

Rezultatele echipelor angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării în ultima etapă:

*Al-Ahli (locul 3) - Al-Ittifaq (locul 13) 2-1

*Al-Shabab (locul 4) - Al-Orubah (locul 8) 1-3

*Najran (locul 11) - Al-Ittihad (locul 7) 2-0

*Al-Shoalah (locul 12) - Al-Raed (locul 9) 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite