EXCLUSIV / Braşoveanul Cristian Ciobanu, performer „italian“ la maraton!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un braşovean stabilit în urmă cu mai mulţi ani în Italia să se claseze pe locul trei la maratonul organizat de Primăria Romei.

Braşoveanul Cristian Ciobanu, născut în 27 ianuarie 1964, a reuşit o performanţă de invidiat, la vârsta lui. El a obţinut locul al treilea la „Roma-Ostia Marathon", organizat ieri, la grupa de vârstă 45 - 50 de ani, cu timpul de 1h 27min 24sec, pe o distanţă de 21km.
Succesul este unul cu atât mai valoros cu cât la evenimentul sportiv de masă au participat nu mai puţin de 12.000 de alergători, în pofida temperaturilor de numai 5-6 grade Celsius.
Am plecat din ţară în urmă cu nouă ani şi m-am stabilit în Roma. Lucrez cu acte în regulă la o pizzerie, chiar în capitala Italiei, şi activez la clubul „Acorp Roma". La Braşov, am făcut atletism de perfomanţă ca sportiv la clubul „Steagu Roşu",de pe lângă fabrica de autocamioane. Antenor l-am avut pe Bogdan Lucianu. Tot aici am şi lucrat, timp de 20 de ani, la serviciul de aprovizionare", a declarat sportivul pentru „Adevărul de Seară".
Cristian Ciobanu practică acest sport de la vârsta de zece ani şi a fost multiplu campion judeţean şi naţional. A fost de trei ori campion balcanic de veterani şi de patru ori vicecampion balcanic. La „Viena City Marathon" din 2001 şi 2002 a obţinut locul trei, categoria 35-40 ani, iar la „Eurasia Marathon" - Istambul (1998), locul 4.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite