Europa, în suspans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatele din Spania, Italia, Germania şi Franţa propun finaluri dramatice. Bundesliga îşi poate decide „regina“ chiar mâine, când se întâlnesc Borussia Dortmund şi Bayern München.


Real contra Barcelona, Juventus versus AC Milan, Borussia Dortmund faţă în faţă cu Bayern München şi Montpellier în duel cu PSG sunt cele patru „bătălii" care se vor tranşa în această perioadă.

Spania

Realul tremură pentru titlu. Avantajul de 10 puncte a intrat la apă în doar cinci etape, în care madrilenii s-au încurcat în trei remize. În plus, pentru galactici se arată la orizont trei deplasări grele, printre care şi „finala" de pe Camp Nou, programată sâmbătă, 21 aprilie. Ultima ispravă a galacticilor, egalul fără gol cu Valencia, a încins spritele pe „Bernabeu".

Faultat de un adversar, Pepe l-a lovit cu piciorul pe coechipierul său Arbeloa, venit să-l ridice mai repede de pe gazon. Apoi, secundul lui Mourinho, Karanka, l-a „tăvălit" pe arbitru, care a închis ochii la un fault din spate al lui Victor Ruiz asupra lui Ronaldo din postură de ultim apărător.

image

Italia

Duel pasionant între Juventus şi Milan. Ultima rundă din Serie A a adus rocada, torinezii revenind pe prima poziţie după eşecul nesperat al Milanului, pe San Siro, cu Fiorentina. „Bătrâna Doamnă" se laudă cu 17 victorii, 14 egaluri şi nicio înfrângere, fiind singura echipă neînvinsă din Europa de la începutul sezonului, în campionatele cu adevărat importante. Doar Debrecen, în Ungaria, n-a întâlnit până acum eşecul.

image
image

Germania

Ecuaţia titlului se poate rezolva chiar mâine, în intermediara din Bundesliga, care le pune faţă în faţă pe Borussia Dortmund şi Bayern München. Se aşteaptă un meci „gigantic", adjectivul aparţinându-i lui Karl Heinz Rümmenigge, legenda bavarezilor.

„Echipa care îşi va stăpâni nervii şi emoţiile va ieşi campioană", crede Jurgen Klöpp, antrenor  aflat pe punctul de a cuceri al doilea titlu la rând cu „galben-negrii".

image

Anglia

Eşecul lui City pe Emirates a clarificat lupta la titlu. Ar fi nevoie de prea mulţi paşi greşiţi pentru ca United să nu îşi treacă în cont al 20-lea titlu. Din vară, City îi va arăta uşa de ieşire lui Roberto Mancini.

Franţa

Dacă Lyon, Marseille sau Lille au capotat pe rând, outsiderii de la Montpellier sunt singurii care au ţinut pasul cu o echipă a Parisului în care s-au pompat bani în neştire. Având o trupă foarte tânără, al cărei căpitan Mapou Yanga - M'Biwa are doar 22 de ani, şi un atacant entuziasmant precum Olivier Giroud, Montpellier se află în faţa primul titlu din istoria de 93 de ani a clubului din sudul Franţei.

Liderul joacă mâine un meci-restanţă, pe terenul lui Marseille, iar fanii lui OM le cer favoriţilor să piardă meciul, pentru ca titlul să nu ajungă la Paris! PSG-ul lui Ancelotti, Menez, Pastore, Gameiro, Sissoko sau Nêne e totuşi creditat în continuare cu prima şansă.

Situaţia în alte campionate

- Olanda - bătălie strânsă pentru titlu între Ajax (58 de puncte), AZ Alkmaar (57), Twente (55), PSV, Feyenoord şi Hereenveen (câte 54). Mai sunt şase etape, iar Ajax are două deplasări grele, la Hereenveen şi Twente.

- Ucraina - Cu patru etape înainte de final, Dinamo Kiev şi Şahtior merg cap la cap. „Minerii" au un meci extrem de dificil, la Harkov, peste două etape. Dacă egalitatea persistă la final, se va juca un meci de aur.

- Portugalia - Porto a scos-o pe Braga din lupta pentru titlu cu o victorie în ultima etapă. „Dragonii" lui Cristi Săpunaru  au 63 de puncte şi aşteptau meciul de aseară al Benficăi (59 de puncte) de pe terenul lui Sporting Lisabona. Mai sunt trei etape

- Grecia - Olympiakos Pireu e campioană cu două etape înainte de final.

- Turcia - după ce s-au înjumătăţit punctele acumulate la finalul celor 34 de etape, se joacă un playoff între Galatasaray (39 de puncte), Fenerbahce (34), Trabzonspor (28) şi Beşiktaş (28). Galata va juca deryburile cu Fener şi Beşiktaş acasă, fiind mare favorită.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite