Europa fotbalistică, în stare de şoc: Ce spun cifrele despre drama lui Liverpool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurgen Klopp a privit de pe margine cum Liverpool a fost dezmembrată
Jurgen Klopp a privit de pe margine cum Liverpool a fost dezmembrată

Campioana Angliei a fost umilită, duminică seară, într-un meci de poveste găzduit de „Villa Park“, la Birmingham: Aston Villa - Liverpool, scor 7-2!

Imediat după meci, au apărut primele date despre acest eşec incredibil suferit de trupa pregătită de Jurgen Klopp. 

*E doar pentru a doua oară în istorie când „cormoranii“ iau patru goluri sau mai multe, în prima repriză, în Premier League, aşa cum s-a întâmplat, duminică seară. Prima dată, o asemenea catastrofă s-a petrecut într-o înfrângere cu Stoke, la 24 mai 2015. Atunci, Liverpool a luat cinci goluri în primele 45 de minute şi, ulterior, a pierdut cu 1-6 acel meci.

*E doar pentru a cincea oară în istorie, când campioana en-titre din Anglia primeşte şapte goluri într-un meci de campionat. Iată când s-a mai întâmplat aşa ceva:

*1893: Everton 7-1 Sunderland

*1933: Liverpool 7-4 Everton

*1951: Newcastle 7-2 Tottenham

*1953: Sunderland 7-1 Arsenal

*2020: Aston Vila 7-2 Liverpool

*De 57 de ani nu mai primise Liverpool şapte goluri într-o partidă oficială! Mai precis, de la 15 aprilie 1963, când echipa a pierdut cu 2-7 pe „White Hart Lane“, cu Tottenham, în campionat. Erau vremuri în care cei de la „The Beatles“ ocupau primul loc în topurile muzicale cu piesa „From Me To You“.

*E pentru prima dată în istorie când granzii Angliei, Manchester United şi Liverpool, au încasat câte şase goluri sau mai multe, în aceeaşi zi, în partide oficiale: Manchester United - Tottenham, scor 1-6 a fost urmată, duminică seară, de Aston Villa - Liverpool, scor 2-7.

*E pentru prima dată când o echipă antrenată de Klopp primeşte şapte goluri. Iată cele mai dure înfrângeri ale tehnicianului german de până acum:

*2006: Mainz - Werder Bremen 1-6

*2017: Manchester City - Liverpool 5-0

*2020: Aston Villa - Liverpool 7-2

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite