Europa fierbe: astăzi se stabilesc meciurile din Liga Campionilor şi din Liga Europa. „Il Luce“, misiune grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

La Nyon se vor trage la sorţi partidele din optimile şi din 16-imile competiţiilor europene, iar Şahtior, echipa pregătită de Mircea Lucescu, se află într-o postură dificilă.

Formaţia din Doneţk s-a clasat pe locul 3 în grupa ei de Liga Campionilor, după Real Madrid şi PSG, dar înaintea celor de la Malmo.

Poziţia ocupată i-a trimis pe „mineri“ în 16-imile Ligii Europa, alături de alte şapte formaţii clasate pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor. Numai că dintre aceste opt grupări doar patru, cele cu punctaj superior, vor avea statut de cap de serie, astăzi, la tragerea la sorţi. Iar Şahtior, adunând doar trei puncte în grupa A, s-a clasat pe ultimul loc printre formaţiile care au ajuns în Liga Europa din Liga Campionilor.

În aceste condiţii, echipa lui „Il Luce“ nu va fi cap de serie şi poate întâlni adversare grele, precum Liverpool, Napoli sau Manchester United.

Iată cum se vor împărţi echipele calificate în 16-imile Ligii Europa:

Urna capilor de serie: Molde, Liverpool, Krasnodar, Napoli, Rapid Viena, Lazio, Braga, Lokomotiv Moscova, Tottenham, Basel, Schalke, Athletic Bilbao, Porto, Olympiakos, Manchester United, Bayer Leverkusen

Urna outsiderilor: Fenerbahce, Sion, Dortmund, Midtjylland, Villarreal, Marseille, Saint-Etienne, Sporting Lisabona, Fiorentina, Anderlecht, Sparta Praga, Augsburg, Sevilla, Valencia, Galatasaray, Şahtior

Tragerea la sorţi va începe de la ora 14.00. Echipele aflate în urna capilor de serie vor găzdui meciurile retur, iar UEFA a anunţat că formaţiile din Ucraina şi Rusia nu se pot întâlni din cauza tensiunilor politice. 

Meciurile se vor disputa între 16 şi 25 februarie.

Liga Campionilor, în centrul atenţiei

Înainte de tragerea la sorţi pentru Liga Europa, tot la Nyon, însă de la ora 13.00, vom avea tragerea la sorţi pentru optimile Ligii Campionilor.

Iată cum se vor împărţi echipele:

Urna capilor de serie: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Wolfsburg, Bayern Munchen, Manchester City, Chelsea, Zenit

Urna outsiderilor: PSG, Juventus, AS Roma, PSV, Benfica, Arsenal, Dinamo Kiev, Gent

Echipele aflate în urna capilor de serie vor găzdui meciurile retur. Cluburile din Rusia şi Ucraina nu se pot întâlni între ele. Primele manşe sunt programate pentru 16/17 şi 23/24 februarie, în timp ce partidele retur se vor juca la 8/9 şi 15/16 martie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite