Euro, plin de absenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentările sau opţiunile selecţionerilor lasă turneul din Ucraina şi Polonia fără mai multe vedete.

Cu zece zile înaintea startului turneului final din Ucraina şi Polonia, programat pe 8 iunie, selecţionerii echipelor calificate au fost obligaţi să anunţe loturile finale cu 23 de jucători. Printre alegerile celor 16 tehnicieni, care au fost obligaţi să renunţe la anumiţi fotbalişti din cauza unor accidentări, se regăsesc însă şi numiri, şi absenţe surprinzătoare.

Poate cel mai radical selecţioner a fost italianul Cesare Prandelli. Fostul antrenor al lui Mutu de la Fiorentina a „ras" practic mai toţi jucătorii ofensivi pe care „squadra azzura" i-a avut la Mondialul din 2010. Astfel, în lotul anunţat chiar ieri de Prandelli nu se regăsesc Pepe, Quagliarela, Pazzini şi Gilardino, toţi participanţi în Africa de Sud, dar nici omul de bază al atacului campioanei Juventus, Alessandro Matri. În schimb, şi-au făcut loc „rebelii" Balotelli şi Cassano, plus Di Natale, revenit după doi ani la naţională.

Presa peninsulară a contestat şi chemarea lui Giaccherini, rezervă la Juve, sau Borini, şi el în umbra neconvocatului Osvaldo la AS Roma. Alte decizii surprinzătoare mai sunt păstrarea în lot a lui Giovinco sau a lui Bonucci (implicat în scandalul pariurilor) şi renunţarea la Ranocchia.

Anglia l-a pierdut pe Barry

Un alt selecţioner care s-a confruntat ieri cu mai multe contestări a fost Laurent Blanc. Francezul nu l-a oprit în lot pe „copilul" său, Yoan Gourcuff, cel cu care a câştigat titlul pe când erau amândoi la Bordeaux, dar presa din „Hexagon" i-a reproşat în special neconvocarea lui Yanga-Mbiwa, om de bază în apărarea campioanei Montpellier.

O pierdere importantă a suferit Roy Hodgson, noul selecţioner al Angliei. Garreth Barry, proaspăt campion cu Manchester City şi titular incontestabil în linia de mijloc a naţionalei, s-a accidentat în amicalul cu Norvegia şi nu va putea merge la Euro. Hodgson anunţase încă de săptămâna trecută lotul definitiv, printre surprize regăsindu-se neconvocarea lui Rio Ferdinand şi opţiunea în atac pentru Andy Carroll.

Cel mai lovit de accidentări selecţioner este însă Vicente Del Bosque. Spaniolul nu i-a putut chema pe Villa, Puyol şi Thiago, toţi de la Barcelona. Cu primii doi în lot, ibericii ar fi avut nu mai puţin de 21 din cei 23 de jucători campioni mondiali acum doi ani în Africa de Sud.

19 dintre cei 23 de jucători ai Spaniei au fost şi în lotul care a câştigat acum doi ani Campionatul Mondial.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite