Euro 2020, lovit de un scandal politic: Rusia schimbă tricourile Ucrainei! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Pavelko (dreapta), preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal prezentase tricoul naţionalei pe pagina sa de Facebook
Andrei Pavelko (dreapta), preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal prezentase tricoul naţionalei pe pagina sa de Facebook

Cu o zi înainte de startul turneului final, UEFA a luat o decizie controversată, fiind nevoit să cedeze presiunilor venite dinspre Moscova.

Euro 2020 (11 iunie - 11 iulie) e o competiţie afectată de pandemie, iar COVID-19 are deja 4-0, iar asta înainte de startul meciurilor!

Ca şi cum situaţia epidemiologică nu reprezenta o povară suficient de mare pentru UEFA, acum forul european s-a ales şi cu un scandal politic. Concret, Ucraina a fost obligată să-şi modifice tricourile de joc, cu trei zile înainte de primul meci pe care îl va juca, la Amsterdam, cu Olanda (duminică, 13 iunie, ora 22.00, Pro TV).

La începutul săptămânii, ucrainenii şi-au prezentat tricoul pentru Euro 2020. Pe echipamentul lor se putea vedea o hartă cu Crimeea anexată. În plus, tricourile aveau şi nişte sloganuri patriotice trecute pe ele: „Glorie Ucrainei! Glorie Eroilor noştri!“.

Ucraina

Imediat, Rusia a reacţionat, spunând că aceste tricouri trebuie să fie schimbate, deoarece conţin mesaje politice. Potrivit regulamentelor FIFA şi UEFA, manifestările şi mesajele politice sunt strict interzise în sport. 

Într-o primă fază, Ucraina a reacţionat, spunând că nu va modifica nimic, întrucât UEFA a aprobat de mult design-ul tricourilor pentru Euro 2020. 

Astăzi însă, răsturnare de situaţie: France Presse a anunţat că Ucraina trebuie să schimbe, totuşi, tricourile! Harta care include şi peninsula Crimeea, invadată şi anexată de Rusia în 2014, va rămâne pe echipamentul de joc. Vor fi eliminate, în schimb, sloganurile patriotice.

La Euro 2020, Ucraina se află în grupa C, alături de Olanda, Macedonia de Nord şi Austria. Ucraina va juca şi două partide la Bucureşti, cu Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16.00) şi cu Austria (21 iunie, ora 19.00).

Rusia e plasată în grupa B, alături de Danemarca, Finlanda şi Belgia. Ruşii vor disputa două partide pe teren propriu, la Sankt Petersburg, şi una în deplasare, la Copenhaga, cu Danemarca.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite