Euro 2020: De ce întârzie modernizarea stadioanelor Steaua şi Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul Steaua nu mai este folosit de nicio echipă în prezent
Stadionul Steaua nu mai este folosit de nicio echipă în prezent

Euro 2020 va marca 60 de ani de la prima ediţie a Campionatului European şi va fi organizat în 13 oraşe, Londra, Baku, Roma, Munchen, Sankt Petersburg, Bucureşti, Glasgow, Bruxelles, Copenhaga, Amsterdam, Dublin, Budapesta şi Bilbao.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzavn Burleanu, a afirmat că există unele probleme legate de drepturile de proprietate ale stadioanelor Dinamo şi Steaua, care ar urma să fie modernizate în perspectiva organizării a patru meciuri de la Euro 2020. 

"Aşteptăm ca în următoarea perioadă să se creeze acel comitet interministerial să putem să avansăm cât mai mult. Lucrurile sunt cât se poate de clare şi în ceea ce priveşte infrastructura, situaţia e clară la stadioanele Arcul de Trumf şi Rapid. Continuă să fie unele probleme la Steaua şi la Dinamo, în ceea ce înseamnă drepturile de proprietate, nu e foarte clar. La fel, ce construcţie se demolează şi care nu. În momentul de faţă au intrat Arcul de Triumf şi Rapid. Se va face un studiu de prefezabilitate, un studiu de fezabilitate ca să poţi să-ţi dai seama care e nivelul investiţiei”, a declarat Burleanu la finalul Comitetului Executiv. Oficialul FRF a precizat că toate pregătirile pentru găzduirea celor patru partide de la Campionatul European din 2020 evoluează conform graficului stabilit: "Toată administraţia federaţiei lucrează, sâmbătă avem vizita lui Davor Suker, din postura de membru al Comitetului Executiv, să-i prezentăm noua identitate vizuală a competiţiei. La fel, discuţii cu toate ministerele se poartă în fiecare săptămână. Toate lucrurile sunt conform graficului. Noi, la federaţie, chiar suntem avansaţi faţă de grafic şi mă refer la proiectele de infrastructură pe care le demarăm. În 2020 vom avea patru meciuri în Bucureşti, dar dincolo de asta ne interesează ce lăsăm în urmă. Iar anul viitor, Federaţia Română de Fotbal va investi peste 3 milioane de euro în terenuri. Asta lăsăm în urmă”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite