Euro 2020, Grupa E: Spania se încurcă şi cu Polonia, tremură pentru calificarea în optimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spania

După ce a fost anihilată în meciul de debut, 0-0 cu Suedia, ibericii nu şi-au luat în serios rolul de favorită a grupei nici împotriva Polonia, partida dintre cele două echipe terminându-se la egalitate, scor 1-1, rezultat care complică serios calculele califcării pentru ambele echipe.

În prima jumătatea de oră a meciului de la Sevilla, Polonia a trecut sporadic centrul terenului, singura ocazie mai periculoasă fiind semnată de Klich (6), şut peste transversală. Gazdele s-au instalat comod în jumătatea adversă, dar nu au ameninţat foarte mult şi poarta apărată de Szczesny. Deschiderea scorului a fost semnată de Alvaro Morata, după ce şi-a păcălit adversarul direct şi a reluat din 6 metri. Atacantul s-a bucurat de două ori pentru reuşită, prima dată imediat după ce mingea a trecut linia porţii, a doua oară după ce golul a fost validat de VAR, tuşierul indicând iniiţial o poziţie de ofsaid.  

Polonezii au ratat o dublă ocazie imensă de a egala în minutul 43. Swiderski a tras violent de la 20 metri, mingea a revenit din bară la Lewandowski, care a tras în portar.

Atacantul lui Bayern s-a revanşat imediat după pauză şi a înscris cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Jozwiak. La prima fază după reluarea jocului de la mijlocul terenului, Spania a primit o lovitură de 11 metri, după consultarea VAR, pentru un fault al lui Moder la Gerard Moreno. Penalty-ul a fost executat tot de atacantul lui Villareal, însă mingea a nimerit bara (foto). 

Spaniolii s-au aruncat în atac, dar până la final, chiar dacă au produs multe memente de panică în careul polonezilor, nu au reuşit să mai înscrie.

Înaintea ultimei etape a grupei, Spania şi Polonia ocupă ultimele două poziţii în clasament şi au nevoie de victorii pentru a fi sigure de calificarea în optimi.

Spania: Simon - M. Llorente, Laporte, P. Torres, Alba – Koke (Sarabia ’68), Rodri, Pedri - Gerard Moreno (Fabian ’68), Morata (Oyarzabal ’87), Dani Olmo (Torres ‘61). Selecţioner: Luis Enrique

Polonia: Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek (Dawidowicz ’85) - Jozwiak, Moder (Linetty ’85), Klich (Kozlowski ’55), Puchacz – Swiderski (Frankowski ’68), Lewandowski, Zielinski. Selecţioner: Paulo Sousa

Partida a fost arbitrată de italianul Daniele Orsato, 

Clasament

1. Suedia   2 1 1 0 1-0 4 puncte

2. Slovacia 2 1 0 1 2-2 3 puncte

3. Spania   2 0 2 0 1-1 2 puncte

4. Polonia  2 0 1 1 2-3 1 punc

În cazul în care două sau mai multe echipe au acelaşi număr de puncte, principalul cirteriu de departajare este rezultatul meciurilor directe. 

Programul şi rezultatele meciurilor din Grupa E 

Luni, 14 iunie

Polonia vs Slovacia 1-2

Spania vs Suedia 0-0

Vineri 18 iunie

Suedia vs Slovacia 1-0

Sâmbătă, 19 iunie

Spania vs Polonia 1-1

Miercuri, 23 iunie

Slovacia vs Spania (19:00, Sevilla)

Suedia vs Polonia (19:00, Sankt Petersburg)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite