Euro 2020, Grupa D: Anglia - Scoţia, fotbal britanic, rezultat italienesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
anglia

Pe stadionul Wembley, cele două mari rivale au oferit un aspectacol agreabil, dar defensivele au fost la înălţime şi meciul s-a încheiat cu o remiză albă.

Anglia - Scoţia a fost al doilea meci fără goluri de la acest turneu final, dar spre deosebire de plictiseala de la Spania - Suedia, duelul de vineri seara a fost mai ofertant pentru fanii din tribune şi pentru cei din faţa televizoarelor. 

Scoţienii, fără punct după meciul de debut cu Cehia, nu şi-au permis luxul să stea la cutie pe Wembley. A rezultat un meci viu, echilibrat şi cu multe acţiuni purtate în viteză. Oaspeţii puteau deschide scorul încă din minutul 4, însă şutul lui O'Donnell a fost respins de Stones. În minutul 11, la poarta cealaltă, în urma unei lovituri de colţ, acelaşi Stones a nimerit bara cu o lovtură de cap. Două minute mai târziu, Mount a avut şi el şansa să înscrie, însă finalizarea sa a lăsat de dorit. Cea mai mare ocazie a reprizei a aparţinut scoţienilor, cu portarul Pickford reuşind o intervenţie excelentă la voleu lui O'Donnell (39).

Partea secundă a păstrat aceeaşi conviguraţie, cu James (55) pentru Anglia şi Dykes (62) pentru scoţieni irosind cele mai bune oportunităţi de a debloca tabela. 

Cele două echipe au evoluat în următoarele formule:

Anglia: Pickford – James, Stones, Mings, Shaw – Rice, Phillips – Foden (Grealish ‘63), Mount, Sterling – Kane (Rashford ’74). Selecţioner: Gareth Southgate.

Scoţia: Marshall – McTominay, Hanley, Tierney – O’Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong ’76), McGregor, Robertson – Dykes, Adams (Nisbet ’86). Selecţioner: Steve Clarke.

Partida a fost arbitrată de spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Clasament

1. Cehia 2 1 1 0 3-1 4 puncte

2. Anglia 2 1 1 0 1-0 4 puncte

3. Croaţia 2 0 1 1 1-2 1 punct

4. Scoţia 2 0 1 1 0-1 1 punct

Rezultatele şi programul meciurilor din Grupa D

Anglia - Croaţia 1-0 

Scoţia - Cehia 0-2

Croaţia - Cehia 1-1

Anglia - Scoţia 0-0

Cehia - Anglia (marţi, 22 iunie, 22:00, Londra)

Croaţia - Scoţia (marţi, 22 iunie, 22:00, Glasgow)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite