Euro 2020, Grupa C: Thriller la Amsterdam! Olanda şi Ucraina au oferit  cel mai frumos meci de până acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumfries

Marea favorită la câştigarea grupei C, Olanda a făcut un prim meci excelent la acest turneu final european şi a învins, duminică seara, scor 3-2 (0-0), reprezentativa Ucrainei.

Meciul de pe Amsterdam Arena a început cu un iureş teribil al gazdelor. Olandezii, care au au avut 7 şuturi în primele zece minute, au dominat autoritar prima repriză şi doar hazardul a făcut ca cele două echipe să intre la vestiare la egalitate, 0-0. Partea secundă a avut aceeaşi configuraţie, doar că norocul i-a părăsit pe jucătorii din Ucraina. 

Wijnaldum a spart ghinionul şi a deschis scorul în minutul 52, cu o execuţie tare şi plasată din marginea careului mare, după o respingere mai puţin inspirată a portarul (foto jos). Weghorst a dublat avantajul 6 minute mai târziu, cu un şut din interiorul careului, gol validat doar după consultarea sistemului VAR, ucrainenii solicitând un fault în atac.

Chiar şi cu două goluri în avantaj, olandezii nu au slăbit ritmul şi au căutat să mai înscrie, însă lucrurile au luat o întorsătură totală după minutul 75. Inexistentă până atunci în atac, Ucraina a redus din handicap prin Yarmolenko, care a înscris cu o execuţie personală fabuloasă, şut imparabil în vinclu. Doar 4 minute mai târziu, Yaremchuk a amuţit întreg stadionul. Fotbalistul lui Gent a fost la căpătul unei centrări venită dintr-o lovitură liberă şi Stekelenburg a scos încă o dată mingea din poartă. 

Olanda s-a aruncat cu furie în atac şi a reuşit să înscrie încă o dată prin Dumfries (foto sus), cap din interiorul careului mare, cu cinci minute înainte de finalul timpului regulamentar.

Olanda: Stekelenburg – Dumfries, Timber (Veltman ’88), De Vrij, Blind (Ake ’64), Van Aanholt (Wijndal ’64) – De Roon, Wijnaldum, De Jong – Weghorst (De Jong ’88), Depay (Malen ’90). Selecţioner: Frank de Boer

Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko – Zinchenko – Yarmolenko, Sydorchuk, Malinovskyi, Zubkov (Marlos ’13, Shaparenko ’64) – Yaremchuk. Selecţioner: Andrei Şevcenko.

olanda

Programul Grupei C 

Duminică 13 iunie

Grupa C: Austria vs Macedonia de Nord 3-1

Grupa C: Olanda vs Ucraina 3-2

Joi 17 iunie

Grupa C: Ucraina vs Macedonia de Nord (16:00, Bucureşti)

Grupa C: Olanda vs Austria (22:00, Amsterdam)

Luni, 21 iunie

Grupa C: Macedonia de Nord vs Olanda (19:00, Amsterdam)

Grupa C: Ucraina vs Austria (19:00, Bucureşti)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite