Euro 2020, Grupa B: Belgia, lecţie de fotbal predată Rusiei, confirmă statulul de mare favorită!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
belgia

Reprezentativa Belgiei a învins, sâmbătă seara, la Saint Petersburg, cu scorul de 3-0 (2-0), Rusia, în al doilea meci din grupa B a Campionatului European de fotbal.

Naţionala Begliei, aflată pe primul loc în clasamentul mondia FIFA, nu a avut emoţii la debutul în competiţia europeană şi a tranşat disputa cu Rusia încă din prima repriză.  

Oaspeţii au început meciul în atac şi au deschis repede scorul, în minutul 10, prin Lukaku, după o gafă a lui Semenov. Belgia a continuat să preseze şi şi-a dublat avantajul în minutul 34, dar golul a venit tot pe fondul unui erori în defensiva adversă. Portarul Shunin a respins în faţă o centrare de pe partea stângă şi Meunier, din mijlocul careului, a marcat cu latul. 

La adăpostului avantajului de pe tabelă, begienii au mai cedat din iniţiativă, însă Rusia nu a reuşit să pună în pericol poarte lui Courtoise. Mai mult, cu două minute înainte de finalul partidei, pe contraatac, Lukaku a mai înscris o dată şi a dus scorul la 3-0.

Belgia: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (Vermaelen ’77) – Castagne  (Meunier ’27), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – Mertens (E. Hazard ’72), Lukaku, Carrasco (Praet ’77). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rusia: Şunin – Mario Fernandes, Semenov, Dzhikia, Jirkov (Karavaev ’43) – Odzoev, Barinov (Diveev ’46) – Zobnin (Muhin ’63), Golovin, Kuziaev (Cerişev ’30, Miranciuk ‘63) – Dziuba. Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Programul meciurilor din Grupa B

Sâmbătă, 12 iunie

Grupa B: Danemarca vs Finlanda 0-1

Grupa B: Belgia vs Rusia 3-0

Miercuri 16 iunie

Grupa B: Finlanda vs Rusia (16:00, Sankt Petersburg)

Joi 17 iunie

Grupa B: Danemarca vs Belgia (19:00, Copenhaga)

Luni, 21 iunie

Grupa B: Rusia vs Danemarca (22:00, Copenhaga)

Grupa B: Finlanda vs Belgia (ora 22:00, Sankt Petersburg)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite