Euro 2020, grupa A: Elveţia şi Ţara Galilor s-au anihilat reciproc! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto EPA EFE
Foto EPA EFE

Sâmbătă după amiaza, în al doiLea meci al Grupei A de la EURO 2020, Elveţia şi Ţara Galilor au terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), pe Baku Olympic Stadium din Azerbaidjan.

GALERIE FOTO

Încurajaţi de tactica defensivă aleasă de galezi, elveţienii au pus presiune pe adversari încă din startul întâlnirii. Ţara Galilor s-a rezumat doar la plecări pe contraatac, însă tentativele timide au fost lipsite de periculozitate. Până la pauză, şansele de a deschide scorul pentru elveţieni au fost irosite de Seferovic şi Shaqiri, în timp ce Moore a semnat singura ocazie la celaltată poartă.

Elveţia a marcat imediat după pauză, minutul 49, prin Embolo, cu o lovitură de cap venită în urma unei lovituri de colţ. Deschiderea scorului a modificat şi configuraţia partidei, Ţara Galilor trecând la conducerea ostilităţilor. Retragerea timpurie în defensivă a elveţienilor a fost sancţionată în minutul 79, golul galezilor fiind aproape identic cu cel al lui Embolo, cap Moore după o centrare din corner.

Dominarea totală din ultimele 10 minute le-a adus elveţienilor mai multe ocazii, însă singura dată când au reuşit să trimită mingea în poartă, Gavranovic (87), golul a fost anultat de VAR pe motiv de ofsaid. 

Ţara Galilor: Ward - Roberts, Rodon, Davies, Mepham - Morrell, Allen, Ramsey - James, Moore, Bale Selecţioner: Rob Page

Rezerve: Hennessey, Davies, Gunter, Williams, Lockyer, Wilson, Roberts, Ampadu, Norrington-Davies, Williams, Brooks, Levitt 

Elveţia: Sommer - Akanji, Schar, Elvedi - Rodriguez, Freuler, Xhaka, Mbabu - Shaqiri - Seferovic, Embolo Selecţioner: Vladimir Petkovic

Rezerve: Mvogo, Omlin, Widmer, Zakaria, Vargas, Zuber, Sow, Fassnacht, Benito, Mehmedi, Gavranovic, Comert

În celălaLt meci al grupei, vineri seara, Italia a învins Turcia, scor 3-0. 

Programul complet al meciurilor din Grupa A 

Vineri, 11 iunie

Grupa A: Ţurcia vs Italia 0-3

Grupa A: Ţara Galilor vs Elveţia 1-1

Miercuri 16 iunie

Grupa A: Turcia vs Ţara Galilor (19:00, Baku)

Grupa A: Italia vs Elveţia (22:00, Roma)

Duminică 20 iunie

Grupa A: Italia vs Ţara Galilor (19:00, Roma)

Grupa A: Elveţia vs Turcia (19:00, Baku)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite