EURO 2016: victorie în stil italian! Squadra Azzurra a câştigat cu 2-0 „finala“ din optimi cu Spania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golurile lui Chiellini şi Pelle au adus victoria Italiei în faţa Spaniei. Trupa lui Conte va juca în sferturi împotriva Germaniei.

La patru ani după ce s-a înclinat cu 4-0 în finala Campionatului European în faţa Spaniei, Italia a reuşit să mai şteargă din această amintire neplăcută. În “finala din optimi” de aseară, Squadra Azzurra s-a impus cu 2-0 în meciul cu ibericii. Mai mult, a arătat ca o echipă capabilă să facă faţă cu succes ritmului de pase impus de spanioli şi chiar a reuşit să controleze ostilităţile.
După două lovituri de cap ale lui Graziano Pelle, Italia a scos o lovitură liberă de la marginea careului (minutul 33): şutul lui Eder a fost respins în faţă de portarul De Gea, de unde Giaccherini a trimis mingea către Chiellini, gol Italia!
La pauză, posesia era egală, iar italienii alergaseră mult mai mult decât adversarii lor. Pe contraatac, Eder (minutul 55) a fost aproape să dea lovitură de graţie Spaniei, în vreme ce ibericii au ratat şansa golului la şuturile lui Aduriz (57) şi Morata (60) şi capul lui Ramos (72). Torpila lui Iniesta (76) l-a întins pe Buffon, însă Spania n-a reuşit să marcheze măcar un gol pentru prelungiri.

Italia a dat lovitura în prelungiri, când Pelle a făcut 2-0!

În faza sferturilor de finală, pe Italia o aşteaptă o altă superputere, Germania, însă la cât de bine e organziată e trupa lui Conte n-ar fi nicio minue să o vedem pe Squadra Azzurra avansând cu încă un pas spre trofeu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite