Un suporter britanic se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost bătut crunt de ruşi, cu ranga în cap. Bilanţul măcelului: 31 de răniţi şi 6 arestaţi la Marsilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bătaie cruntă în Marseille (foto: France 24)
Bătaie cruntă în Marseille (foto: France 24)

EURO 2016. Un suporter britanic a fost călcat în picioare, în timpul altercaţiilor violente de pe străzile din Marsilia dintre fanii Angliei şi cei ai Rusiei. Starea bărbatului este critică.

Noi incidente între suporteri au avut loc, sâmbătă, la Marsilia, poliţiştii fiind nevoiţi să folosească gaze lacrimogene pentru a calma situaţia. Incidentele au avut loc în zona Portului Vechi, unde se aflau câteva sute de fani, mulţi dintre ei vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice. 

"Poliţia a intervenit după ce au izbucnit violenţe între suporteri englezi, ruşi şi francezi. A fost un scandal impresionant, dar calmul a revenit în câteva minute", a declarat Laurent Munez, reprezentant al autorităţilor locale.

Cei aproximativ 250 de poliţişti care au intervenit au folosit gaze lacrimogene, iar suporterii au părăsit zona în fugă, retrăgându-se pe străzile din apropiere. Mulţi dintre fanii care alergau aveau câte o sticlă în mână. Potrivit presei din Anglia, un englez se luptă între viaţă şi moarte şi este resuscitat de poliţiştii francezi după ce a fost atacat şi bătut crunt de ruşi. Potrivit presei engleze, bărbatul de 50 de ani a suferit un stop cardiac, iar starea sa este gravă. Se pare că ar fi primit lovituri repetate în cap cu nişte bare de metal. Paramedicii au încercat să-l stabilizeze înainte de a fi trimis la spital. 

Incidente similare au avut loc la Marsilia şi joi şi vineri, însă atunci au fost implicaţi mai puţini suporteri.

Potrivit surselor citate de The Sun, ruşii erau înarmaţi cu cuţite şi cu alte arme artizanale şi au atacat într-un asalt de tip militar suporterii Angliei care consumau alcool la terase Incidente similare au avut loc la Marsilia şi joi şi vineri, însă atunci au fost implicaţi mai puţini suporteri. Naţionala Angliei debutează la Euro 2016 la Marsilia, de la ora 22.00, împotriva Rusiei.

Violenţele dintre suporterii englezi şi cei ruşi, s-au soldat cu 31 de răniţi, dintre care patru sunt în stare gravă, iar şase fani au fost arestaţi, informează lepoint.fr. Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a condamnat într-un comunicat "comportamentul iresponsabil şi deliberat al pseudo-suporterilor a căror singură motivaţie este să tulbure ordinea publică". 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite