Eugen Trică: "Gigi Becali va sta trei ani într-un fel de cantonament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagi
Imagi

Antrenorul lui CFR Cluj a făcut o comparaţie plastică între perioada de detenţie şi cea de pregătire sportivă, în vreme ce Mihai Stoica îi cere preşedintelui Traian Băsescu graţierea.

Eugen Trică: Am fost trist ieri. Gigi e un om care a făcut mult bine şi nu se bucură nimeni că a ajuns în această postură. Va fi 3 ani într-un fel de cantonament şi sper să fie bine şi să nu-l afecteze prea mult. Nimeni de la CFR nu vrea răul Stelei şi nu se bucură de răul Stelei".

Mihai Stoica aştraptă graţierea lui Traian Băsescu. Într-un mesaj postat pe facebook, managerul Stelei a scris:

"Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care a ales sa-si exprime gandurile cu voce tare, zilnic, pe toate canalele media. Unii il simpatizeaza pentru asta, altii il antipatizeaza. Sincer, eu nu stiu din ce categorie fac parte. Cu toate ca sunt cel mai bun prieten al lui. Imi zic mereu ca asa e el si ca nimeni nu-l poate schimba.

Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care da un telefon si repara viata unor oameni aflati in situatii delicate. Unii il indragesc pentru asta, altii gandesc ca o face pentru publicitate. Eu stiu insa de ce o face. Pentru ca asa simte. Asa e el si nimeni nu-l poate schimba.
Nimeni nu va intelege niciodata de ce Gigi Becali este singurul om din tara asta care, fiind proprietarul unei echipe de fotbal, iese dupa unele meciuri si isi desfiinteaza proprii jucatori. Cine crede ca el nu constientizeaza faptul ca isi face singur rau astfel, se inseala. Problema lui e ca debordeaza de sinceritate. Intr-o lume mincinoasa si ipocrita, el zice adevarul mereu. Chiar si impotriva propriilor interese. Asa e el si nimeni nu-l poate schimba.
Poate cineva sa creada ca un om care nu a facut niciodata parte din structurile statului poate fi condamnat pentru complicitate la abuz in serviciu? Cu siguranta, nu. In schimb, toata lumea crede ca principalul motiv pentru care Gigi a fost inchis este pentru ca era prea des in prim-plan. E foarte posibil ca - fiind temperamental si usor de influentat - el sa fi dat destule declaratii iresponsabile. Declaratii care au deranjat, au enervat, au lezat. Dar vorbele nu lasa cicatrici. Si, pana la urma, dupa 23 ani de la Revolutie, un om isi pierde libertatea pentru ca vorbeste prea mult? Oare aici am ajuns?
Probabil ca e lipsit de importanta faptul ca de acest om depinde soarta celei mai iubite echipe de fotbal din Romania. Sau ca multi oameni care au nevoie de sprijin isi pierd sansa sa aiba si ei o viata normala. Este foarte important insa, ca un barbat se duce la inchisoare fara a beneficia de o judecata dreapta. Iar o mama, o sotie si trei fete asista neputincioase la acest simulacru. Si plang.
Sunt convins ca Gigi Becali va castiga impotriva Romaniei la CEDO. Asa cum sunt convins ca 5 e mai mare ca 3. Dar cineva poate impiedica procesul asta absurd. Cineva poate indrepta o grava eroare judiciara. Cineva poate reinstaura democratia intr-un stat care tinde sa se transforme intr-unul politienesc. Numele lui e Traian Basescu si e Presedintele Romaniei".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite