Este rândul României să se plângă din cauza arbitrilor la CM handbal: „După pauză, au schimbat nivelul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, după duelul cu Rusia, a venit rândul României să conteste arbitrajul la Campionatul Mondial de handbal din Japonia, după ce, vineri, Ungaria a acuzat maniera în care au fost luate deciziile de către oamenii cu fluierul în finalul meciului decisiv din Grupa C contra tricolorelor, prin vocea vehementă a selecţionerului Kim Rasmussen.

România a ţinut ritmul cu deţinătoarea titlului olimpic timp de 45 de minute, însă a cedat pe final, încheind partida cu nouă goluri în minus. Chiar dacă şi-a asumat deciziile greşite, Tomas Ryde a vorbit şi despre un factor extern care a contribuit la eşecul în faţa Rusiei.

Antrenorul care a adus ultima medalie mondială handbalului feminin românesc - bronz, în 2015, după o finală mică cu Polonia, a arătat cu degetul către de brigada de arbitri din Argentina, formată din Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni: „arbitrele şi-au schimbat nivelul în repriza a doua”.


„Crina a fost cea faultată şi s-a dat mingea Rusiei. Cristina a încercat să joace balonul şi ele au lovit mingea cu piciorul, dar mingea a fost dată tot Rusiei! Îţi pierzi energia când se întâmplă toate aceste lucruri şi n-am mai putut reveni“,  a explicat Ryde, în dialog cu Gazeta Sporturilor.

Aprecierea lui Tomas Ryde a fost confirmată şi de portăriţa Denisa Dedu, cea care a evoluat toate cele 51 de minute şi 41 secunde cât timp România a ţinut om în poartă contra Rusiei. „După pauză au fost nişte decizii ale arbitrilor pe care nu prea le-am înţeles. Le-au indus şi pe fete în eroare”, a declarat handbalista de la CSM Bucureşti.

Lorena Ostase s-a plâns şi ea, moderat, corespondentului Gazetei Sporturilor de la Kumamoto: „Da, e posibil să fi influenţat după pauză, dar nu putem da vina pe asta”.

Ce spusese Kim Rasmussen la finalul partidei România - Ungaria, 28-27?

  * Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. E greu când trebuie să joci cu un om mai puţin. Atunci când joci 7 contra 6 un spaţiu rămâne întotdeauna şi este greu să o ţii pe Cristin Neagu. Jocul 7 contra 6 a fost bun pentru România, a fost un avantaj pentru ele. Am de învăţat, dar este ruşinos ce se întâmplă de fiecare dată.

CITEŞTE ŞI:

Adio, medalii! Rusia lui Ambros Martin a învins România la nouă goluri, la debutul în Grupele Principale la CM Handbal

Tomas Ryde a plecat capul după eşecul cu Rusia de la debutul în Grupa Principală: „Am luat decizii greşite!“

Rusia e coşmarul handbalului românesc: Avem un bilanţ îngrozitor cu ele la ultimele turnee finale

Radiografia unei calificări în ultimul minut. Ce spun cifrele despre parcursul României până în Grupele Principale?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite