Este rândul României să se plângă din cauza arbitrilor la CM handbal: „După pauză, au schimbat nivelul“

Este rândul României să se plângă din cauza arbitrilor la CM handbal: „După pauză, au schimbat nivelul“

Duminică, după duelul cu Rusia, a venit rândul României să conteste arbitrajul la Campionatul Mondial de handbal din Japonia, după ce, vineri, Ungaria a acuzat maniera în care au fost luate deciziile de către oamenii cu fluierul în finalul meciului decisiv din Grupa C contra tricolorelor, prin vocea vehementă a selecţionerului Kim Rasmussen.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a ţinut ritmul cu deţinătoarea titlului olimpic timp de 45 de minute, însă a cedat pe final, încheind partida cu nouă goluri în minus. Chiar dacă şi-a asumat deciziile greşite, Tomas Ryde a vorbit şi despre un factor extern care a contribuit la eşecul în faţa Rusiei.
 
Antrenorul care a adus ultima medalie mondială handbalului feminin românesc - bronz, în 2015, după o finală mică cu Polonia, a arătat cu degetul către de brigada de arbitri din Argentina, formată din Mariana Garcia şi Maria Ines Paolantoni: „arbitrele şi-au schimbat nivelul în repriza a doua”.

„Crina a fost cea faultată şi s-a dat mingea Rusiei. Cristina a încercat să joace balonul şi ele au lovit mingea cu piciorul, dar mingea a fost dată tot Rusiei! Îţi pierzi energia când se întâmplă toate aceste lucruri şi n-am mai putut reveni“,  a explicat Ryde, în dialog cu Gazeta Sporturilor.
 
Aprecierea lui Tomas Ryde a fost confirmată şi de portăriţa Denisa Dedu, cea care a evoluat toate cele 51 de minute şi 41 secunde cât timp România a ţinut om în poartă contra Rusiei. „După pauză au fost nişte decizii ale arbitrilor pe care nu prea le-am înţeles. Le-au indus şi pe fete în eroare”, a declarat handbalista de la CSM Bucureşti.
 
Lorena Ostase s-a plâns şi ea, moderat, corespondentului Gazetei Sporturilor de la Kumamoto: „Da, e posibil să fi influenţat după pauză, dar nu putem da vina pe asta”.
 
Ce spusese Kim Rasmussen la finalul partidei România - Ungaria, 28-27?
 
  * Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos. Am simţit că a fost ceva personal împotriva mea. E greu când trebuie să joci cu un om mai puţin. Atunci când joci 7 contra 6 un spaţiu rămâne întotdeauna şi este greu să o ţii pe Cristin Neagu. Jocul 7 contra 6 a fost bun pentru România, a fost un avantaj pentru ele. Am de învăţat, dar este ruşinos ce se întâmplă de fiecare dată.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările