Eşecul e reţeta succesului: naţionala ajunge pe mâna unor antrenori care au mai multe înfrângeri decât victorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF
Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Anghel Iordănescu a ratat Euro 2004 şi CM 2006, în timp ce Ionuţ Badea şi Viorel Moldovan au adunat mai multe partide pierdute decât câştigate în prima ligă.

Pentru FRF eşecul pare a fi reţeta succesului. Iată concluzia după ce parcurgem CV-urile celor patru antrenori, care urmează să se ocupe de prima reprezentativă:

*Anghel Iordănescu – selecţioner

*Daniel Isăilă, Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea – secunzi

În cazul în care Comitetul Executiv va valida aceste propuneri din partea lui Răzvan Burleanu, naţionala va avea un selecţioner, care îşi anunţase retragerea din fotbal în 2007, şi care n-a mai pregătit nicio echipă din 2006. 

Anghel Iordănescu (64 de ani) a fost ales „Antrenorul secolului 20 în România“. Cu el pe bancă, prima reprezentativă a atins cea mai bună performanţă a ei, sfertul de finală la Mondialul din 1994. În plus, „Generalul“ a dus naţionala la Euro 1996 şi la CM 1998. Din păcate, în secolul 21, Iordănescu a înregistrat doar eşecuri pe banca tricolorilor. 

Mai întâi, a ratat Euro 2004, după acel 2-2 dramatic de la Copenhaga, cu Danemarca, pentru ca apoi să compromite, în mare parte, şansele de calificare la CM 2006, după un 1-1 în Armenia. Acel meci, disputat la 17 noiembrie 2004, a fost ultimul pentru Iordănescu la naţională.

Puşcaş şi Bicfalvi, convocaţi

„Generalul“, din postura de director tehnic, a trimis 14 faxuri de convocare pentru stranieri, în vederea partidelor cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi cu Danemarca (18 noiembrie):

Portari - Pantilimon (Sunderland), Tătăruşanu (Fiorentina)

Fundaşi - Chiricheş (Tottenham), Gardoş (Southampton), Grigore (Toulouse), Moţi (Ludogoreţ), Raţ (PAOK)

Mijlocaşi - Bicfalvi (Volyn Luţk), Hoban (Hapoel Bersheeva), Maxim (Stuttgart), Pintilii (Al-Hilal), Torje (Konyaspor)

Atacanţi - Puşcaş (Inter Milano), Stancu (Genclerbirligi)

George Puşcaş şi Eric Bicfalvi sunt surprizele listei, nici unul neavând vreo selecţie la naţională. Atacantul de 18 ani joacă la tineretul celor de la Inter, acolo unde a bifat 14 goluri în şase partide. Bicfalvi (26 de ani) e golgheterul celor de la Volyn Luţk, cu patru reuşite în nouă apariţii în prima ligă din Ucraina. 

Ionuţ Badea (38 de ani)

A început să antreneze la FC Argeş, în sezonul 2007-2008, cu care a promovat în prima ligă. A mai trecut pe la Internaţional, Pandurii, „U“ Cluj, Braşov şi Oţelul. Bilanţul său în Liga I: 124 de meciuri, 43 de victorii, 32 de remize şi 49 de înfrângeri.

Viorel Moldovan (42 de ani)

În Liga I a antrenat FC Vaslui, FC Braşov şi Sportul. Bilanţul: 60 meciuri, 22 de victorii, 15 remize şi 23 de înfrângeri. Cu Rapid a promovat din „B“, iar cu România U-21 a ratat calificarea la CE 2015, după un 0-8 cu Germania.

Daniel Isăilă (42 de ani)

Din 2010-2011, a antrenat Braşov, Sportul şi Astra în Liga I, având următorul bilanţ: 94 de meciuri, 38 de victorii, 27 de remize şi 29 de înfrângeri. Cu Astra a luat Cupa şi Supercupa României.

CITEŞTE ŞI:

*OPINIE România, ţara în care nu contează competenţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite