Eroul de la Copenhaga: Cine e fotbalistul care i-a salvat viaţa lui Eriksen VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpitanul Simon Kjaer a calmat-o pe soţia lui Eriksen, care a coborât pe gazon
Căpitanul Simon Kjaer a calmat-o pe soţia lui Eriksen, care a coborât pe gazon

Reacţia promptă a celor aflaţi pe gazonul stadionului „Parken“ a făcut să nu asistăm la o tragedie, ci la un incident cu final fericit.

În nebunia declanşată de pe „Parken“, căpitanul Danemarcei, Simon Kjaer (32 de ani), şi-a păstrat cumpătul. 

Până să ajungă Eriksen pe mâna medicilor, Kjaer a avut grijă să elibereze căile respiratorii ale colegului său, poziţionându-l apoi astfel încât acesta să nu-şi înghite limba. Mai mult, căpitanul Danemarcei a efectuat şi primele manevre de resuscitare cardiopulmonară.

Când echipa medicală l-a preluat pe Eriksen, Kjaer a cotinuat să coordoneze ce se întâmpla pe teren, sub privirile îngrozite ale unor jucători cu ochii în lacrimi. 

La îndemnul lui Kjaer, fotbaliştii au format un zid viu în jurul colegului lor pentru ca imaginile dramatice, cu Eriksen zbătându-se între viaţă şi moarte, să nu ajungă pe micile ecrane. După aproximativ 15 minute, timp în care medicii au folosit şi un defibrilator, Eriksen a fost stabilizat şi trimis la „Rigshospitalet“, cel mai bine dotat spital din Copenhaga.

Până să fie stabilizat pacientul, acelaşi Kjaer a stat de vorbă cu soţia lui Eriksen pe gazon şi a calmat-o pe aceasta, după cum se poate vedea mai jos:

Euro 2020, rezultate

Grupa A

Italia - Turcia 3-0

Ţara Galilor - Elveţia 1-1

Grupa B

Danemarca - Finlanda 0-1

Rusia - Belgia 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite