Eroinele care trec neobservate: cine sunt handbalistele cu cifre impresionante care au rămas în umbra lui Neagu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Neagu e vedeta naţionalei României şi, după fiecare meci, aproape toate pozele şi titlurile din presă sunt cu sportiva de 27 de ani.

Totuşi, la această ediţie a Mondialului, România a avut alte două jucătoare care au avut evoluţii extraordinare, însă au rămas în umbra lui Neagu. 

Vorbim despre Paula Ungureanu şi Aurelia Brădeanu. Prima a ridicat un „zid“ în faţa porţii în confruntările cu Brazilia şi Danemarca, făcând diferenţa în apărare. Brădeanu a contribuit cu cinci goluri la victoria din sferturi, însă „Mica“ are cifre fantastice de când a început turneul final.

Cu 22 de goluri, 20 de pase decisive şi 6 mingi blocate în apărare, jucătoarea de 36 de ani nu numai că nu-şi arată vârsta, dar  are prestaţii mult mai bune decât mai tinerele ei colege! Şi, atenţie, în cazul lui Brădeanu vorbim de cel de al 17-lea turneu final la care participă cu echipa naţională! Din 1999 până acum, din cauza accidentărilor, ea a lipsit doar la Europenele din 2008 şi la Mondialul din 2009.

Buceschi, revelaţia lotului

Dacă Brădeanu (36 de ani) şi Ungureanu (35 de ani) sunt jucătoare consacrate în echipa României şi, într-un fel, e de aşteptat să strălucească la acest nivel, în schimb, o surpriză plăcută a venit din partea Elizei Buceschi (22 de ani). Fiica secundului Costică Buceschi a reuşit să joace constant bine la acest Mondial, dovedind că e o sportivă pe care tricolorele se vor putea baza mulţi ani de acum încolo. Legitimată la Thuringer (Germania), Buceschi a contribuit cu trei goluri la succesul din partida cu Danemarca.

11 parade salvatoare a avut portarul Paula Ungureanu în meciul cu Danemarca.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite