Eroinele s-au întors acasă, dar fără antrenor: de ce a lipsit Ryde şi motivul pentru care Cioloş nu s-a dus la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Handbal

Echipa naţională de handbal feminin a revenit în ţară, în noaptea de luni spre marţi, iar Cristina Neagu şi colegele ei au avut parte de o mică festivitate în Salonul Prezidenţial de la Aeroportul „Henri Coandă“.

După cel mai bun rezultat al handbalului românesc din ultimul deceniu, locul 3 la Mondialul din Danemarca, echipa feminină s-a întors în România. Selecţionerul Tomas Ryde a lipsit din delegaţia tricoloră, iar secundul Costică Buceschi a explicat că suedezul a avut nişte probleme la firmele sale, motiv pentru care nu s-a întors la Bucureşti.

Nici premierul Dacian Cioloş n-a fost prezent la aeroport, motivând că nu vrea să asocieze politicul cu o mare performanţă sportivă. Astfel, handbalistele au fost întâmpinate de Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului, dar şi de Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH). Iată declaraţiile de la aerport, potrivit gsp.ro.

Cristina Neagu (inter stânga România) - Cred că e o performanţă importantă pentru handbalul românesc. Trebuie să ne bucurăm de acest moment. La meciul cu Polonia s-a văzut că a fost doar o singură echipă pe teren. N-am avut nici o emoţie. Nu înţeleg comparaţia cu Messi. Messi e Messi şi eu sunt Cristina Neagu! Prefer să rămân Cristina Neagu. Urmează să am trei zile de pauză şi apoi să încep pregătirea cu echipa mea de club. De la noul an îmi doresc să fiu fericită şi să repet performanţele din 2015. Cel mai greu moment a fost după cele trei înfrângeri din grupă. Am avut trei înfrângeri consecutive. Faţa echipei României s-a schimbat după meciul cu Brazilia. Suntem mulţumite de acest rezultat.

Oana Manea (pivot România) - Suntem foarte mulţumite şi cred că merităm această medalie. Acesta a fost unul dintre cadourile de Crăciun. Am muncit foarte mult pentru această medalie. Cred că cel mai corect era ca noi şi Norvegia să jucăm finala mare. Cred că toate echipele şi-o doresc pe Cristina Neagu. Ea e Cristina Neagu, nu vreau să o compar cu niciun alt sportiv. Le mulţumim suporterilor care au fost alături de noi.

Valentina Ardean-Elisei (căpitan România) - Mulţumim pentru primirea călduroasă. Ne bucurăm că am ajuns acasă cu o medalie. Vrem să rămânem cum am fost la acest turneu şi să avem rezultate pozitive.

Costică Buceschi (antrenor secund România) - Vrem să vă mulţumim tuturor care ne-aţi urmărit de acasă sau din Danemarca. România a jucat un handbal aproape de ceea ce se cere acum pe plan mondial. Sper să continuăm la fel de bine şi în următorul an. Eu sunt cel mai norocos. Am venit ultimul în familia handbalului la naţională. Am avut şansa şi norocul să iau o medalie chiar la prima participare. Sper să reuşim să ţinem fetele la un nivel cât mai ridicat şi să facem cât mai multă lume fericită. Tomas Ryde a avut ceva probleme la firma pe care o conduce în Suedia şi a rămas acolo. Avem ocazia să demonstrăm, anul viitor, că avem valoare să fim mai sus decât am fost anul acesta.

Elisabeta Lipă (ministrul Tineretului şi Sportului) - Le felicit pentru determinarea şi dăruirea pentru care au luptat până în ultimul minut. Sunt ferm convinsă că acea competiţie pentru calificarea la Jocurile Olimpice va fi precum meciul cu Polonia. Aţi arătat că puteţi.

Alexandru Dedu (preşedinte FRH) - Cuvintele sunt de prisos. Fetele astea fac fericiţi milioane de români. Cadou mai frumos de Crăciun nu există. Nu e un rezultat uşor obţinut. E foarte dificil să iei o medalie la un turneu final. Am avut o convorbire cu domnul prim-ministru, dar mi-a spus că dintr-un foarte mare respect a vrut să nu-şi asocieze această performanţă cu dânsul. Să nu fie ceva politic. În şedinţa de Guvern de miercuri se va aproba o mărire substanţială a primelor pentru această performanţă.
 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite