Englezii fac praf fotbalul românesc: „E dominat de patronii graşi şi gălăgioşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jurnalist britanic sosit la Cluj a ironizat Liga lui Mitică în corespondenţa sa înaintea partidei CFR - Manchester United. „Aici, nimeni nu speră la altceva decât la o înfrângere la limită a CFR-ului", a concluzionat ziaristul.

Andrew Hockley, trimisul site-ului wsc.co.uk la Cluj, a publicat un articol tăios şi ironic despre sportul rege în România.

„Adevărul" prezintă fragmente traduse din textul jurnalistului englez.

Ce a scris?

„În ultimii ani, fotbalul românesc a ajuns, în mare parte, pe mâna unor bărbaţi graşi şi gălăgioşi, care îşi cheltuiesc banii în fotbal pentru a-şi satisface ego-ul. Echipele care ajung pe mâna acestor indivizi, care doresc o mediatizare cât mai mare, trec pe plan secund, iar antrenorii sunt angajaţi şi concediaţi doar pentru ca numele patronului să nu iasă din atenţia publicului. CFR Cluj a avut un start slab de sezon, iar, în mod normal, până şi antrenorul Ioan Andone ar fi fost deja dat afară, dacă n-ar fi avut rezultate bune în Europa", îşi începe textul Andrew Hockley.

„În primul meci din grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj a obţinut o victorie-surpriză, la Braga. Chiar şi aşa, nimeni nu speră la altceva decât la o înfrângere la limită a CFR-ului împotriva celor de la Manchester United. În cel mai bun caz, CFR visează la un loc trei în această grupă, poziţie care ar facilita continurea parcursului european în Liga Europa", a concluzionat jurnalistul site-ului „When Saturday Comes".

CLICK AICI PENTRU A CITI VARIANTA INTEGRALĂ A TEXTULUI SCRIS DE ANDREW HOCKLEY

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite