Enache, „împachetat“ şi trimis la Steaua: cât a plătit campioana pentru fotbalistul pe care l-a dorit toată iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din adversarul lui Chipciu, Enache (dreapta) a devenit colegul acestuia. FOTO: Răzvan Păsărică
Din adversarul lui Chipciu, Enache (dreapta) a devenit colegul acestuia. FOTO: Răzvan Păsărică

Mijlocaşul de 25 de ani l-a scos din sărite pe Şumudică, după ce s-a dus, ca spectator, la meciul roş-albaştrilor din etapa trecută, la Chiajna. Joi, el a fost scos din antrenament, iar vineri va ajunge sub comanda lui Reghecampf.

Steaua a alergat toată iarna după fotbalişti de la Astra, a vrut, la un moment dat, să ia jumătate din echipa giurgiuveană, însă, într-un final, se va alege doar cu Gabi Enache.

Acesta a forţat, aşa cum a putut, plecarea sa de la Astra, în condiţiile în care e impresariat de Anamaria Prodan, soţia tehnicianului stelist. Ultimul gest al fotbalistului l-a înfuriat pe Şumudică. Etapa trecută, la 48 de ore după ce a fost integralist în Astra – CFR Cluj (2-2), Enache a bătut drumul până la Chiajna pentru a urmări din tribune victoria Stelei cu Concordia, scor 2-0.

„Dragoste cu forţa nu se poate. L-am văzut în tribune, la Chiajna. S-a mai şi s-a ascuns prin tribune, era cu o şapcă pe acolo. Dacă era bărbat putea să ne spună, că doar nu-i interziceam să se ducă la meci. E şi un gest urât faţă de colegii lui. Le-am spus celor din conducere că, dacă Steaua ne oferă un preţ bun, poate să-l dea acolo“, a spus tehnicianul giurgiuvenilor.

Iniţial, Şumi l-a inclus pe Enache în lotul pentru partida de vineri cu FC Botoşani. Mijlocaşul a şi făcut deplasarea alături de coechipierii săi, însă, joi seara, a fost scos de la antrenament, după cum a informat Dolce Sport. 

100.000 de euro merg la Mioveni

Ulterior, Digi Sport a anunţat că mutarea s-a şi făcut pentru 500.000 de euro. Din această sumă, Astra a luat 400.000, iar 100.000 vor ajunge la Mioveni, formaţie de la care jucătorul a fost transferat, la Giurgiu, în 2012.

Vine Herea?

Plecarea lui Enache ar putea deschide drumul pentru legitimarea lui Ovidiu Herea la Astra. Şumudică a recunoscut că şi l-a dorit pe fotbalistul care e liber de contract, după ce a încheiat conturile cu Skoda Xanthi (Grecia), acolo unde a evoluat sub comanda lui Răzvan Lucescu.

„Eu m-am gândit să-l aduc pe Herea în locul lui Budescu. Era primul pe lista mea. Singura problemă a fost faptul că regulamentul LPF ne obligă să avem maximum 25 de jucători. Trebuia să renunţ la anumiţi jucători. Şi aşa îl am pe Scarlatache şi trebuie să dau afară un fotbalist, dar Astra va trebui să îi plătească salariul. Îl doream foarte mult pe Herea, pentru că aveam nevoie de un jucător de profilul lui, de un număr 10“, a precizat Şumi, înainte de izbucnirea conflictului cu Enache.

4 sezoane are Gabriel Enache la Astra, formaţie pentru care a bifat 103 partide şi zece goluri în prima ligă.      
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite