Emoţionant: inima l-a lăsat să joace la Dinamo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Ţucudean, atacantul de viitor al „câinilor“, are o poveste pe care puţini o ştiu: a trecut printr-o mulţime de controale până când medicii i-au permis să facă fotbal de performanţă. Tatăl puştiului de 19 ani, Marius, şi el fost fotbalist, s-a retras din activitate din cauza unor probleme cardiace. Părinţii lui George s-au temut ca boala să nu fie genetică.

Dinamo a început reconstrucţia în jurul unor tineri talentaţi şi ambiţioşi. Dar principala condiţie ca aceşti puşti să confirme în „Ştefan cel Mare" este ca ei să fie sănătoşi.

Cum mulţi dintre ei au între 17 şi 19 ani, este clar că au fost crescuţi în perioada capitalistă, când în România s-au importat o grămadă de alimente şi vitamine, cu pretenţii de maximizare a performanţelor sportive. Primul organ pe care medicii l-au verificat la aceşti puşti este inima. La fel s-a întâmplat şi în cazul lui George Ţucudean, noul atacant de perspectivă al dinamoviştilor.

„Joc fotbal din plăcere"

Stafful medical al roş-albilor, dar şi cei de la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) l-au „întors" pe toate feţele pe jucătorul adus de la Arad. Motivul? În familia lui George există antecedente cu probleme în zona inimii.

Tatăl dinamovistului, Marius Ţucudean, fost fotbalist, chiar căpitan la UTA la începutul anilor '90, s-a retras din activitatea competiţională din cauza unor afecţiuni ce ţin de cord. Părinţii lui George s-au temut ca boala să nu fie genetică, astfel că l-au supus pe copilul lor, încă de mic, la tot felul de teste, care să releve dacă poate juca fotbal la nivel înalt. Medicii şi-au dat acordul, însă sunt în continuare prevăzători cu el.

„Sunt sănătos, nu e o problemă genetică, pot să evoluez foarte bine. Am făcut teste pentru a şti cum stă treaba, iar lucrurile sunt OK", a dat George asigurări.

Altfel, viaţa a fost foarte generoasă cu Ţucudean jr. Tatăl său a avut succes în afaceri, a făcut avere, iar elevul lui Andone nu duce grija zilei de mâine. „Eu nu am venit la Dinamo pentru bani. Nu joc pentru bani, ci din plăcere", a recunoscut George Ţucudean.

"Dacă nea Ando m-a oprit în lot pentru turneul din Antalya, sper să mă reţină la echipa mare şi pentru jocurile din campionat."
George Ţucudean
atacant Dinamo

"Nu mă tachinează nimeni de la echipă pe seama faptului că am bani. Cel mai bun prieten al meu este Bălgrădean, dar mă înţeleg foarte bine şi cu Torje."
George Ţucudean
atacant Dinamo

Are maşini de 300.000 de euro

Tatăl lui George, Marius Ţucudean, a fost foarte darnic cu fiul său. La 18 ani i-a făcut cadou un super-bolid, un Audi R8, în valoare de 150.000 de euro. Când era la Arad, jucătorul mai conducea şi un Porsche Panamera, evaluată cam la aceeaşi sumă.

„Maşinile sunt ale familiei, nu sunt ale mele. De unde aş fi avut eu bani să le cumpăr? De obicei, eu merg cu R8-ul", a povestit George.

Seamănă cu Marius Niculae

George Ţucudean are toate şansele să continue cu echipa mare a lui Dinamo în returul campionatului. Deocamdată, nu poate fi titular în faţa lui Dănciulescu, Alexe sau Liviu Ganea, însă, din postura de rezervă, i se vor acorda şi lui şanse. La 19 ani şi 1,85 de metri înălţime, Ţucudean aduce aminte de Marius Niculae.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite