Emoţii pentru Horia Tecău şi Florin Mergea. Care este pericolul care îi paşte pe cei doi tenismeni români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă anul trecut, la Londra, România a avut doi jucători în finala de dublu a competiţiei care încheie sezonul ATP, acum sunt şanse destul de mari să nu avem niciunul.

Pe 22 noiembrie 2015, tenisul românesc a trăit o performanţă istorică.  În finala Turneului campionilor, de la Londra, s-au întâlnit perechile Horia Tecău (România) – Julien Rojer (Olanda), de o parte, şi Florin Mergea (România) – Rohan Bopanna (India), de cealaltă parte. Învingător a ieşit cuplul din care a făcut parte Horia Tecău, care s-a impus cu 6-4, 6-3, reuşind să-şi adjudece pentru prima dată mult râvnitul trofeu.
Anul acesta însă, suntem destul de aproape de a trăi o contraperformanţă, dacă ne raportăm la ce s-a întâmplat anul trecut. Nici Tecău, nici Mergea, alături de partenerii lor, nu sunt calificaţi la Londra, ba mai rău se află în afara locurilor calificante. Tecău şi Rojer sunt pe locul 9 în ierarhia care stabileşte participanţii la Turneul Campionilor, iar Mergea şi Bopanna ocupă poziţia a 11-a. În ceea ce îl priveşte pe Horia Tecău, lucrurile sunt şi mai complicate, deoarece el s-a accidentat şi va reveni abia luna viitoare, la ultimele turnee care îl pot duce la Londra. El şi Rojer au nevoie de o performanţă consistentă la unul dintre cele trei turnee asiatice (Beijing, Shanghai, Tokyo) sau la Mastersul Parisului, pentru a se  clasa între primele opt perechi ale lumii. Absenţa lor de la Londra va putea fi considerată o surpriză, ţinând cont că Tecău şi Rojer au fost campionii anului 2015, terminând pe prima poziţie ATP, în proba de dublu, după ce au câştigat atât Wimbledon, cât şi Turneul Campionilor.
Pentru Florin Mergea şi Rohan Bopanna va fi şi mai greu, deoarece ei sunt la o distanţă destul de mare de puncte de locul opt şi eventualele lor succese în perioada următoare trebuie dublate măcar într-o oarecare măsură de contraperformanţele concurenţilor.

Două trofee în 2016
Anul 2016 n-a fost unul foarte rău pentru jucătorii noştri de dublu, dar nici unul strălucit. Horia Tecău şi Florin Mergea au câştigat jucând împreună trofeul de la Bucureşti şi au obţinut argintul la Olimpiada de la Rio de Janeiro, ratând aurul în faţa Spaniei lui Rafael Nadal. Separat, Horia Tecău, alături de Julien Rojer, a câştigat Mastersul de la Madrid, triumfând chiar în faţa lui Florin Mergea şi Rohan Bopanna. Ultimii doi au mai jucat anul acesta o finală, la Sydney, pe care au pierdut-o, în vreme ce Tecîu şi Rojer au pierdut finala de la Cincinnati.

Clasament Road to London
1. Pierre Hugues Herbert (Franţa) -  Nicholas Mahut (Franţa) 7.075 puncte
2. Jamie Murray (Marea Britanie) – Bruno Soares (Brazilia) 6.800 puncte
3. Bob Bryan 8SUA) – Mike Bryan (SUA) 5.035 puncte
4. Ivan Dodig (Croaţia) – Marcelo Melo (Brazilia) 4.130 puncte
5. Feliciano Lopez (Spania) – Marc Lopez (Spania)  3.990 puncte
6. Treat Huei (Filipine) – Max Mîrnii (Belarus) 3.065 puncte
7. Raven Klaasen (Africa de Sud) – Rajaev Ram (SUA) 3.050 puncte
8. Henri Kontinen (Finlanda) – John Peers (Australia) 2.710 puncte
9. Horia Tecău (România) – Julien Rojer (Olanda) 2.680 puncte
10.  Julien Benetteau (Franţa) – Eduard Roger Veselin (Franţa) 2.100 puncte
11.  Florin Mergea – Rohan Bopanna (India) 2.100 puncte
 

Body

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite