Emma Răducanu a păşit cu stângul în 2022: Prima retragere e însoţită de avertismentul specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Fără îndoială, în 2021, revelaţia tenisului feminin a fost jucătoarea care, la prima participare la un Grand Slam, la Wimbledon, a atins optimile pentru ca apoi, venind din calificări, să câştige US Open, lăsând circuitul WTA cu gura căscată.

După triumful de la US Open însă, Emma Răducanu (19 ani, 19 WTA) a cam revenit cu picioarele pe pământ. Pentru că, în următoarele cinci partide disputate după succesul de la New York, a înregistrat doar două victorii.

Apoi, pe finalul anului, ajunsă în Emirate pentru un demonstrativ, Răducanu a fost diagnosticată cu COVID-19 şi plasată în izolare. Din acest motiv, tocmai şi-a anunţat retragerea de la primul turneu pregătitor în care ar fi trebuit să joace, la Melbourne, între 4-9 şi ianuarie. Aici, ar fi avut şi şansa unui duel cu Simona Halep.

Aşadar, rămâne de văzut cum se va descurca revelaţia sezonului recent încheiat în 2022. Martina Navratilova şi Pat Shriver, două foste jucătoare legendare, au avertizat însă că britanica va fi sub o presiune imensă.

*Martina Navratilova: Îi va fi foarte greu, în acest an. Celelalte jucătoare au văzut-o, ştiu ce trebuie să facă în faţa ei. Dar, înainte de orice, ea are nevoie de meciuri. În mod clar, e capabilă să joace un tenis de calitate. Dar oare poate face asta, în mod consistent? Jucând mai mult va însemna un efort mai mare pentru ea, fizic. Mai ales că toată lumea va încerca să o învingă acum. Va fi şi o presiune emoţională asupra ei. Pentru că e din Marea Britanie, va fi mereu sub lupa presei. Şi există o stare de incertitudine în privinţa ei când vorbim despre stafful ei tehnic. Pentru mine a fost şocant că a renunţat la antrenorul alături de care a câştigat US Open. Chiar nu înţeleg asta.

*Pat Shriver: 2022 va fi o provocare pentru ea. Cred că abia din 2023 ne vom da seama cât de consistentă poate fi la nivel înalt. După această ascensiune incredibilă, de la jucătoare venită din calificări la câştigătoare de Grand Slam, cred că singurele lucruri neschimbate pentru ea sunt numele ei şi sportul pe care îl practică. În rest, simt că totul s-a schimbat în jurul ei. Iar când eşti o adolescentă şi, oricum, totul e într-o permanentă schimbare... Aş fi surprinsă dacă Emma Răducanu va fi în Top 20, la finalul anului. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite