Emma Răducanu, interviu fabulos: A insistat să vorbească în română VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Britanica de 18 ani a evoluat în faţa tatălui ei, în turul I de la Transylvania Open, iar după o calificare muncită, obţinută în trei seturi, s-a bucurat ca un copil pe teren.

E clar: Emma Răducanu (Marea Britanie, 23 WTA) a cucerit definitiv fanii tenisului din România! Asta dacă nu făcuse deja acest lucru datorită numelui ei de familie, unul autentic românesc, dar şi datorită participării la Transylvania Open din postura de campioană de Grand Slam.

Luni seară, după ce a trecut de Polona Hercog (124 WTA), Emma a acordat un interviu simpatic, în română, chiar pe teren. 

„Adevărul“ vă oferă declaraţiile ei, cu precizarea că declaraţiile sunt redate cu exactitate pentru a păstra farmecul discursului pe care l-a avut Răducanu. Care, spre lauda ei, chiar a insistat să vorbească în română, deşi a primit întrebările în engleză!

Ce a spus Emma Răducanu?

*Vreau să încercăm un pic în română („Bravo Emma“, se aude din tribune) şi, dacă nu mai pot, schimb în engleză. Astăzi, a fost un „match“ foarte dificilă (n.r. - un meci foarte dificil). Ea a fost foarte tare... Dar eu cred că n-am jucat aşa de bine, dar am câştigat. Şi am aşa mare bucure acum (râde). 

*Vreau să zic mulţumesc foarte mult. Este un turneu foarte bine organizat şi eu îmi plac România foarte mult (n.r. - îmi place foarte mult în România). Cred că sunt ácasă aici (râde cu poftă).

*Trebuie să fie ciorba de perişoare (n.r. - întrebată care e mâncarea ei preferată aici?). N-am mâncat de perişoare acum, am mâncat de legume. Şi mai aştept un pic şi apoi o să mănânc sarmale. Şi mămăliga e foarte bună (râde). Şi papanaşi! 

*Am înţeles tot ce mi-ai zis, dar nu-mi găsesc cuvintele (n.r. în română. După ce a fost întrebată ce înseamnă pentru ea să joace, la Cluj, în faţa tatălui ei, care a lipsit de la US Open?). Înseamnă enorm să joc în ţara tatălui meu. Am memorie (n.r. - amintiri) foarte frumoasă din ţară şi mă bucur foarte mult că am ocazia să joc aici. Mulţumesc tot (n.r. tuturor) pentru suport astăzi şi (râde) săptămână (râde). 

*Da. Şi vreau să zic că acum sunt un pic ruşine să vorbim în română (n.r. - mi-e un pic ruşine) dar, dacă stai aici un pic mai pot să zic mai bună (n.r. - pot să vorbesc mai bine dacă stau mai mult aici). 

CITEŞTE ŞI:

Emma Răducanu, dezvăluire în premieră: Cum a învăţat româna, deşi vorbeşte în engleză cu tatăl ei

VEZI INTERVIUL EMMEI RĂDUCANU

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite